Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premierul francez: ne aşteapţa „zile foarte grele” - totalul de cazuri: aproape 30.000

© AP Photo / Martin BureauÉdouard Philippe
Édouard Philippe - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prim-ministrul francez, Édouard Philippe, a avertizat că pe francezi îi aşteaptă zile „foarte dificile”, în timp ce numărul cazurilor confirmate cu coronavirus în Franţa a ajuns la aproape 30.000 vineri.

BUCUREŞTI, 27 mart – Sputnik, Doina Crainic. Țara se confruntă cu un „val extrem de ridicat” de cazuri, deoarece virusul „se răspândeşte în toată Franța”, iar criza va continua să se agraveze în zilele următoare, relatează Agence France-Presse, citându-l pe Philippe.

Pe 27 martie, Franța a raportat 1.698 decese cauzate de Covid-19, iar numărul de infecţii confirmate în țară a crescut joi cu aproape 4.000, potrivit RT.

Săptămâna trecută, președintele Emmanuel Macron a anunțat restricții severe privind circulația cetățenilor, aşteptându-se ca blocarea să dureze până la șase săptămâni.

Italia este ţara europeană cel mai afectată. Franța, Spania, Marea Britanie și Germania au înregistrat, de asemenea, creșteri uriaşe de cazuri în ultima săptămână.

Macron a declarat vineri că a avut o „discuție foarte bună” cu președintele SUA, Donald Trump, și că, împreună cu alte țări, pregătesc „o nouă inițiativă puternică” pentru combaterea crizei în zilele următoare.

Numărul de cazuri confirmate de infecție la nivel mondial a depășit 500.000 în această săptămână, potrivit unui raport al Universității Johns Hopkins.

Fluxul de știri
0