Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

AIP ”Rossiya Segodnya” se alătură Alianței de luptă împotriva COVID-19

© Sputnik / Игорь Руссак / Accesați arhiva multimediaЛоготип МИА "Россия сегодня"
Логотип МИА Россия сегодня - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Internațională de Presă ”Rossiya Segodnya” anunță că aderă la Alianța de luptă contra noului tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 27 martie - Sputnik. AIP ”Rossiya Segodnya” s-a alăturat Alianței împotriva coronavirusului, creată de Fondul rusesc de Investiții Directe (FRID), Uniunea Rusă a Industriașilor și Antreprenorilor (URIA), Grupul Yandex și Mail.ru, potrivit serviciului de presă al Agenției.

Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova
Ajutorul umanitar din Rusia va ajunge vineri în Moldova - detalii

AIP ”Rossiya Segodnya” va participa activ, acordând sprijinul informațional necesar al proiectelor Alianței”, este precizat într-un comunicat al serviciului de presă.

Primul proiect comun al FRID și AIP ”Rossiya Segodnya” în cadrul luptei împotriva coronavirusului a fost publicarea în Rusia a ”Ghidului pentru prevenirea și tratarea noilor infecții cu coronavirus COVID-19” - prima publicație din lume care descrie în mod cuprinzător experiența acumulată în domeniul prevenirii și controlului, diagnosticului și tratamentului, precum și îngrijirea pacienților infectați.

Manualul a fost întocmit de Prima Clinică Academică a Școlii Universitare de Medicină din provincia Zhejiang, pe baza datelor clinice și a experienței Republicii Populare Chineze în lupta împotriva coronavirusului. FRID, AIP ”Rossiya Segodnya” și Universitatea Secenov au efectuat traducerea și publicarea rapidă a lucrării în Rusia. Acesta este distribuit gratuit instituțiilor medicale, întreprinderilor și tuturor specialiștilor interesați.

"Instrucțiunile pentru prevenirea și tratarea noilor infecții cu coronavirus COVID-19" sunt disponibile pentru descărcare accesând: https://rdif.ru/data/file/COVID_19_Book.pdf.

Directorul general al MIA ”Rossiya Segodnya”, Dmitri Kiselev, a dat asigurări că Agenția își va folosi toate resursele pentru a informa oamenii despre coronavirus.

”Am decis să ne alăturăm Alianței pentru a folosi toate capacitățile noastre, toate resursele Agenției noastre internaționale pentru informarea cât mai promptă și mai corectă a oamenilor în această perioadă dificilă și pentru căutarea de noi practici de combatere a coronavirusului. Acum este datoria noastră profesională, responsabilitatea noastră comună", a declarat Kiselev.

Directorul general al FRID, Kirill Dmitriev, consideră că o condiție necesară pentru obținerea victoriei asupra coronavirusului este informarea cât mai obiectivă și mai operativă a cetățenilor privind situația actuală și despre măsurile luate pentru combaterea răspândirii virusului.

Президент РФ В. Путин принял участие в саммите лидеров Большой двадцатки по коронавирусу в режиме видеоконференции - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Rusia ar putea învinge epidemia în mai puțin de trei luni

”Profesionalismul și eficiența înaltă a AIP ”Rossiya Segodnya” vor consolida în mod semnificativ Alianța și vor susține calitativ suportul informațional al proiectelor sale. Agenția și-a demonstrat deja capacitatea de a căuta noi practici și apordări în procesul de informare a publicul despre acestea, editând, împreună cu FRID, o versiune a unui manual în limba rusă privind combaterea coronavirusului, care are o valoare de neprețuit a experienței obținute în cadrul clinicii din China, care a fost în fruntea luptei împotriva noului virus. Încredere, eficiență și informații de înaltă calitate a RIA Novosti și Sputnik, membri ai AIP ”Rossiya Segodnya” au fost întotdeauna cei mai buni, iar acum rămân cele mai complete surse de știri pentru oameni”, a declarat el.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul стопкоронавирус.рф.

Fluxul de știri
0