Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ajutorul umanitar din Rusia va ajunge vineri în Moldova - detalii

© Sputnik / Александр ВильфФлаги Молдовы и России
Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova
Abonare
Corespondenții Sputnik Moldova au aflat în ce constă ajutorul umanitar oferit de Rusia, precum și câți concetățeni de-ai noștri se vor întoarce de la Moscova în această zi.

CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. Ajutoarele umanitare oferite de Federația Rusă vor ajunge vineri seara în Moldova. Este vorba în primul rând de 10 mii de sisteme de testare pentru diagnosticarea noului tip de coronavirus. Acest lucru l-a declarat pentru Sputnik Moldova, secretarul Ambasadei Rusiei la Chișinău Anatoli Loșakov.

Rospotrebnadzor a mai precizat pentru Sputnik că ajutorul umanitar conține sisteme de testare pentru cercetarea coronavirusului.

Автомобиль с медицинским оборудованием, предназначенным для отправки в Италию для борьбы с вирусом COVID-19 - Sputnik Moldova
Cum va fi ajutată Italia de desantul militaro-medical din Rusia

Zborul charter al companiei aeriene Air Moldova, cu care va fi adus ajutorul umanitar, va ajunge de la aeroportul Domodedovo din Moscova la ora 18:30.

Unii moldoveni care se aflau în Rusia și nu se puteau întoarce acasă din cauza stării de urgență în țară vor avea posibilitatea să revină cu acest avion.

În total, aproximativ 570 de cetățeni moldoveni vor sosi vineri de la Moscova.

Un alt zbor charter de la Moscova, cu care moldovenii vor ajunge la Chișinău, urmează să aibă loc sâmbătă, 28 martie.

Fluxul de știri
0