Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Putin: Rusia ar putea învinge epidemia în mai puțin de trei luni

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в саммите лидеров "Большой двадцатки" по коронавирусу в режиме видеоконференции
Президент РФ В. Путин принял участие в саммите лидеров Большой двадцатки по коронавирусу в режиме видеоконференции - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Federației Ruse speră că epidemia de coronavirus va fi învinsă în țara sa în cel mult trei luni de zile.

CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. Rusia va putea învinge epidemia de coronavirus în mai puțin de trei luni, a declarat Vladimir Putin.

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Adresarea lui Vladimir Putin către poporul rus în legătură cu epidemia de coronavirus
”Iată colegul prognozează că vom scăpa de coronavirus în două sau trei luni. Aceasta este o prognoză bună. Pentru că în unele țări ei spun că războiul cu acesta va fi purtat pentru o perioadă foarte lungă de timp. Dar când vom ieși cu adevărat din această situație și vom ieși cu siguranță, eu sper chiar mai devreme decât ați spus (două-trei luni)", a declarat Putin la o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri.

Potrivit președintelui rus, situația legată de răspândirea COVID-19 în Rusia se va schimba fără îndoială în bine - singura întrebare este momentul și eficiența eforturilor comune. El a subliniat că, cu cât vor fi mai eficiente și mai dure măsurile luate din cauza coronavirusului, cu atât va dura mai puțin.

Pandemia de coronavirus

Conform ultimelor date, numărul total de pacienți cu coronavirus în Rusia a ajuns la 840 (546 dintre ei la Moscova), 38 de persoane s-au recuperat, două au murit. Aproximativ 139 de mii rămân sub supravegherea medicilor. În total, peste 170 de țări sunt afectate de pandemia COVID-19, peste 480 de mii de persoane sunt infectate, peste 21 de mii au murit.

În Moldova sunt înregistrate 149 de cazuri. Este vorba de 49 de cazuri de import și 100 de cazuri cu transmitere locală. În total, au fost investigate 1164 de persoane.

Fluxul de știri
0