Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Partidul ȘOR donează banii din subvențiile de stat fondului de combatere a COVID-19

© Photo : Miroslav RotariSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul ȘOR salută inițiativa formațiunilor politice parlamentare de a dona subvențiile ce le revin de la stat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus. El cere ca subvențiile care îi reveneau în acest an să fie direcționate anume în acest scop.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Partidul ȘOR anunță printr-un comunicat de presă că cere ca subvențiile de stat ce îi reveneau să fie alocate în fondul pentru combaterea coronavirusului.

Formațiunea propune ca fiecare partid parlamentar să facă demersuri individuale către instituțiile abilitate cu transferarea acestor subvenții prin care să anunțe oficial că renunță la acești bani.

Spital - Sputnik Moldova
36 de milioane de lei pentru echipamente de protecție împotriva COVID-19
În acest context, Partidul Politic ȘOR amintește că pentru anul 2020 urma să mai primească de la stat aproximativ 2,4 milioane de lei, datorită rezultatelor pe care le-a obținut la alegerile parlamentare și la cele locale din 2019. Însă a fost lipsit de acești bani printr-o decizie a Comisiei Electorale Centrale. Formațiunea cere ca banii care îi reveneau și pe care statul va fi obligat de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului să-i returneze să fie alocați anume pentru combaterea răspândirii COVID-19 și a consecințelor economice și sociale a acesteia.

„Partidul „ȘOR” anunță oficial că, după ce va câștiga la CtEDO, nu va cere să-i fie returnați banii. Insistăm ca subvențiile de circa 2,4 mil. de lei, de care am fost lipsiți în anul 2020, să fie alocate nemijlocit sistemului de sănătate în lupta împotriva COVID-19, dar și pentru diminuarea consecințelor pandemiei asupra cetățenilor și a economiei țării”, notează formațiunea.

PSRM - Sputnik Moldova
Societate
PSRM vrea să doneze, pentru combaterea COVID-19, alocațiile oferite de stat
Partidul „ȘOR” le solicită formațiunilor politice parlamentare din țară să se alăture inițiativelor sale în contextul stopării răspândirii COVID-19.

Amintim că ieri Partidul Socialiștilor a venit cu inițiativa ca toate formațiunile politice din Moldova să doneze alocațiile pe care le primesc de la stat. Banii ar urma să fie folosiți pentru procurarea utilajelor, medicamentelor și pentru a stimula persoanele din sistemul medical care lucrează zilnic pentru combaterea răspândirii epidemiei COVID-19.

În acest an, în Bugetul de Stat sunt prevăzuți aproximativ 40 de milioane de lei pentru finanțarea partidelor politice.

În Moldova, până în prezent, au fost confirmate 149 de cazuri de contaminare cu COVID-19. Pe 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență. O femeie care contractase coronavirusul a decedat o zimai târziu. Medicii au precizat că ea suferea de câteva boli cronice. În țara noastră au fost anunțate oficial două cazuri de însănătoșire după infectarea cu COVID-19. 

Fluxul de știri
0