Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PSRM vrea să doneze, pentru combaterea COVID-19, alocațiile oferite de stat

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM - Sputnik Moldova
Abonare
Zinaida Greceanîi a venit cu propunerea ca partidele politice să doneze, pentru combaterea pandemiei de COVID-19, alocațiile oferite de stat formațiunilor politice.

CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Partidul Socialiștilor vine cu inițiativa ca toate formațiunile politice din Moldova să doneze alocațiile pe care le primesc de la stat. Banii ar urma să fie folosiți pentru procurarea utilajelor, medicamentelor și pentru a stimula persoanele din sistemul medical care lucrează zilnic pentru combaterea răspândirii epidemiei COVID-19.  

”În această perioadă complicată apare necesitatea urgentă de a fi procurate utilaje suplimentare, medicamente, de a stimula persoanele care lucrează zilnic pentru a combate răspândirea epidemiei, ceea ce atrage după sine resurse financiare neacoperite în prezent din bugetul public național„ a precizat Zinaida Greceanîi. 

Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat într-o adresare video că în prezent legislația interzice utilizarea acestor bani în asemenea scop, dar i-a solicitat Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale să facă o derogare de la lege care ar permite donarea surselor respective.

Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - Sputnik Moldova
Dumbrăveanu: Avem nevoie de toți medicii din Moldova, din sectorul public și privat

”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova vine cu propunerea către Comisia pentru Situații Excepționale de a examina posibilitatea privind instituirea unei derogări pe perioada stării de urgență la articolul 28 al legii privind partidele politice. Acest lucru ar permite utilizarea alocațiilor de la bugetul de stat pentru alte destinații și anume, pentru donarea alocațiilor în fondul combaterii răspândirii epidemii virusului COVID-19 deschis de către ministerul Finanțelor în trezoreria de stat”, a precizat Zinaida Greceanîi.

Zinaida Greceanîi a îndemnat toate partidele politice să doneze banii din alocațiile pe care le primește formațiunea din bugetul de stat. 

”Mă adresez tuturor partidelor politice din Republica Moldova care primesc alocații din bugetul de stat să susțină această inițiativă, astfel contribuind la combaterea acestei pandemii care s-a abătut asupra omenirii, inclusiv asupra statului nostru”, a declarat Zinaida Greceanîi.

La această oră, în Moldova au fost înregistrate 125 de cazuri de infectare cu COVID-19. În toată țara a fost instituită stare de urgență, iar oamenii sunt îndemnați să stea acasă. 

Fluxul de știri
0