Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

36 de milioane de lei pentru echipamente de protecție împotriva COVID-19

© Photo : Miroslav RotariSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a avizat pozitiv un proiect care prevede acordarea mijloacelor financiare pentru procurarea echipamentelor de protecție.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Ministerul Finanțelor va aloca din Fondul de Rezervă a Guvernului peste 36 de milioane de lei Ministerului Sănătății.

Сергей Пушкуца - Sputnik Moldova
Politică
Oficial: Sporuri salariale pentru combaterea COVID-19 și pensii plătite la timp
Din acești bani, autoritățile urmează să procure echipament special pentru prevenirea și gestionarea infecțiilor cu COVID-19.

 Anunțul a fost făcut de vicepremierul Serghei Pușcuța, în cadrul ședinței de Guvern. Potrivit lui, contractul de achiziție urmează să fie realizat în condiții speciale, fără publicarea în prealabil a unui anunț de participare la procesul de achiziție.

„Scopul proiectului este de a procura echipamente speciale pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19. Astfel, urmează să fie cumpărate 200 de mii de ecrane de protecție și 500 de mii de aspiratoare“, a declarat ministrul Finanțelor.

Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Subvenționarea în agricultură: Decizie importantă luată de Guvern - Detalii
Totodată, premierul Ion Chicu a menționat că acest proiect este foarte necesar, în condițiile stării de urgență, pentru a asigura sistemul medical cu echipamente de protecție. Șeful Cabinetului de Miniștri a îndemnat Ministerul Sănătății să desfășoare cât mai urgent procesul de achiziție ca până în luna mai să fie deja distribuite echipamentele.

„La ulterioara rectificare a bugetului, Ministerul Finanțelor trebuie să vină cu suplimentarea Fondului de Rezervă cu peste 100 de milioane de lei ca să-i avem la dispoziție și să reacționăm în mod de urgență la aceste necesități “, a mai spus premierul Ion Chicu.

Inițiativă a fost avizată pozitiv de Cabinetul de Miniștri.

Усиление санитарного контроля в аэропорту Внуково в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova
Care este starea de sănătate a persoanelor infectate cu COVID-19 - Informații noi
Precizăm că numărul cazurilor de infectate cu COVID-19 în Moldova rămâne neschimbat - 125 de persoane.

Amintim că președintele Igor Dodon a declarat că autoritățile sunt nevoite să treacă la „scenariul doi de acțiune”, întrucât numărul bolnavilor de COVID-19 a depășit 100 de cazuri. Scenariul presupune măsuri restrictive mai aspre, cum au fost cele dispuse de Comisia Situații Excepționale (CSE), a menționat Igor Dodon după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Fluxul de știri
0