Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum luptă autoritățile publice locale din Budești contra pandemiei COVID-19?

© Sputnik / OsmatescoNina Costiuc
Nina Costiuc - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile publice locale întreprind diverse măsuri de protecție pentru a stopa răspândirea pandemiei COVID-19. Primarul comunei Budeşti din municipiul Chișinău, Nina Costiuc, a vorbit despre acțiunile desfășurate în localitate în lupta contra coronavirusului.
Cum luptă autoritățile publice locale din Budești contra pandemiei COVID-19?

Într-un interviu acordat pentru Sputnik, primarul comunei Budești, Nina Costiuc, a remarcat faptul că autoritățile monitorizează cu strictețe și maximă responsabilitate situația din localitate pentru a evita contaminarea cu noul virus COVID-19.

Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Ion Chicu: În 10 aprilie putem ajunge la 2 mii de infectați - Ce pericol comportă
Astfel, în comuna Budești au fost stabilite niște regulile primordiale pentru menținerea și supravegherea situației. Zilnic, Nina Costiuc primește informații de la centrul de sănătate, peste 40 de persoane care au venit de peste hotare sunt monitorizate și se află în autoizolare, la stațiile de așteptare au fost instalate panouri informative privind măsurile de precauție, iar terenurile de joacă și băncile din parcul central au fost dezinfectate.

De asemenea, primarul a dat asigurări că profesorii monitorizează situația elevilor și rezolvă la distanță exerciții pentru a nu pierde din procesul educațional.

"Păstrăm legătura cu directorii instituțiilor de învățământ, asistenții sociali, polițiștii, agenții economici ș.a. Totuși diminuarea acestei probleme depinde de responsabilitatea fiecărui cetățean", a menționat primarul.

Nina Costiuc îndeamnă oamenii să manifeste maximă responsabilitate și să respecte toate măsurile de igienă și precauție pentru a preveni îmbolnăvirea cu Coronavirus de tip nou.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0