Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu: În 10 aprilie putem ajunge la 2 mii de infectați - Ce pericol comportă

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPrim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic
Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Dinamica infecțiilor cu COVID-19 arată că la 10 aprilie în Republica Moldova putem atinge cifra de 2 mii de persoane bolnave, a declarat premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale din 26 martie 2020.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Chicu a amintit că astăzi avem 28 de cazuri noi, am ajuns la un total de 177 de bolnavi în Republica Moldova.

Медсестра держит пробирку для тестирования людей на наличие COVID-19  - Sputnik Moldova
Politică
Încă 28 de cazuri de COVID-19: Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 177
Premierul spune că păstrarea acestei dinamici în creșterea numărului de bolnavi cu COVID-19 va pute la grea încercare sistemul nostru medical.

“Dinamica creșterii numărului e pacienți (COVID-19) ne vorbește despre faptul că, dacă continuăm în șa mod, în asemenea ritmuri, către data de 10 aprilie am putem atinge cifra de 2 mii e pacienți, 2 mii de persoane infectate cu acest virus. Acest număr, dacă ajungem la el, dar dinamica și evoluția arată că este foarte, foarte probabil, va pune la grea încercare sistemul nostru medical”,  a declarat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei Situații Excepționale din 26 martie 2020.

Sistemul medical nu va fi în stare să reziste volumului mar ede adresări  

“Am văzut evoluțiile, în ultimele săptămâni, în țările europene, țări care, spre deosebire de noi, în ultimii 30 de ani, s-au îngrijit de sistemele lor medicale, au investit masiv în sistemele lor medicale, cu toate acestea, sistemele medicale din țări ca Italia, Spania, Franța nu fac față acestei provocări majore. În mod evident, nici sistemul nostru nu va fi în stare să reziste la o solicitare atât de majoră, la un volum atât de mare de adresări”,  a declarat premierul Ion Chicu.

Ion Chicu: Pericolul estre major pentru viața tuturor a noastră

Premierul a menționat că dacă cetățenii nu vor respecta indicațiile impuse de autorități în scopul diminuării numărului de infectați cu coronavirus, atunci pericolul este major.

“În aceste condiții reiterez importanța respectării tuturor cerințelor, tuturor regulilor stabilite de organele, autoritățile statului, măsuri restrictive, măsuri care nu ne plac, care ne incomodează, care intervin în viața noastră obișnuită, dar, v-o spun cu toate sinceritatea: pericolul estre major pentru viața tuturor a noastră”, a spus șeful Cabinetului de Miniștri.

Premierul: Dacă continuăm să fim iresponsabili, vom muri mulți

“De modul cum ne mobilizăm acum, depinde numărul celor infectați și decedați pe parcursul următoarelor 2-3 săptămâni. Dacă continuăm să fim iresponsabili, vom muri mulți. Sistemul nostru medical poate acomoda… avem locuri în spitale, câteva mii de locuri: 3 mii, aproape 4 mii, cu toate acestea, putem să avem un număr mai mar de cazuri confirmate. În aceste condiții, deja am rugat colegii mei să pregătească spații alternative e acomodare a noilor pacienți, inclusiv hoteluri, săli, dar trebuie să înțelegem că acestea vor fi spitale improvizate, fără nivelul de asistență medicală pe care îl avem acum. Pentru că problema deficitului de medici nu a putut fi rezolvată într-o noapte sau într-o lună. De aceea, depășirea numărului de 3-4 mii de infectați va însemna o imposibilitate de a acorda suport tuturor”, a constatat Ion Chicu.

Fluxul de știri
0