Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mafia drogurilor nu stă în carantină: Stupefiante de 300 000 de lei – Video

© Sputnik / Олег Золото / Accesați arhiva multimediaНаркотики
Наркотики - Sputnik Moldova
Abonare
Cinci tineri, locuitori ai municipiului Chișinău și raionului Cimișlia, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, au fost reținuți de ofițerii de investigație ai Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, în comun cu ofițerii IP Centru și procurorii din Capitală.

CHISINAU, 25 mart – Sputnik. Bănuiții sunt suspectați de comercializarea drogurilor prin intermediul unui magazin online amplasat pe platforma de comunicare Telegram.

Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Societate
Soțul femeii care a murit de COVID-19 ar putea să fie externat: Iată ce declară
În cadrul efectuării măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, forțele de ordine au acumulat probe ce demonstrează vinovăția acestora. Astfel indivizii, prin intermediul aplicației Telegram, comercializau droguri de tip ,,Amfetamină”, ,,PVP’’, “Mefidrona”, “Extazy”, “Marijuana”. Aceștia aveau rolurile bine împărțite în acest proces de comercializare a drogurilor cum ar fi: împachetarea, distribuirea și comercializarea lor.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de polițiști, trei indivizi au fost reținuți în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri. Totodată, în cadrul acțiunilor procesual penale, aceștia au arătat locurile unde anterior au ascuns pliculețele cu droguri destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate în Capitală. În total, de către forțele de ordine au fost ridicate 14 pachețele. Ulterior forțele de ordine au mai reținut doi indivizi implicați în comercializarea drogurilor.

Icoane făcătoare de minuni - Sputnik Moldova
Mergem sau nu la Sfânta Liturghie pe timp de pandemie: Ce spune Sinodul BOM - Video
Toate pliculețele cu droguri depistate de polițiști au fost ridicate, sigilate conform procedurii și îndreptate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare a IGP, pentru a fi supuse expertizării.

Valoarea totală a drogurilor confiscate este de 300 000 de lei.

În acest context a fost  inițiată o cauză penală pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Astfel, trei dintre suspecți au fost arestați pe un termen de 30 de zile, un individ a fost plasat în arest la domiciliu și unul a fost plasat sub control judiciar, iar conform legislației penale în vigoare, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată de către forțele de ordine sunt demarate acțiuni speciale de investigații și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor, și identificarea altor persoane implicate.

Fluxul de știri
0