Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Soțul femeii care a murit de COVID-19 ar putea să fie externat: Iată ce declară

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaЦентр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге
Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Abonare
Soțul femeii care a murit de COVID-19 ar putea să fie externat în următoarele zile din spital. Acesta se simte mult mai bine.

CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Soțul femeii care a murit de COVID-19 ar putea să fie externat în următoarele zile. Acesta a declarat pentru Sputik Moldova că starea lui de sănătate s-a îmbunătățit, iar astăzi urmează să i se mai facă încă un test la coronavirus pentru a vedea dacă mai este sau nu infectat. 

”Eu mă simt foarte bine. Astăzi am dat din nou testul la COVID-19 și sper să fie negativ și să pot să plec acasă. Suntem patru persoane în cameră, dar paturile noastre sunt divizate printr-un paravan de sticlă. Ne-au ales în funcție de starea de sănătate pe care o avem”, a precizat soțul femei care a murit de COVID-19 pentru Sputnik Moldova. 

Soțul femeii a ajuns la spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” din Capitală după ce a interacționat cu soția sa care revenise din Italia. Aceasta a fost interantă mai multe zile în spital, dar starea de sănătate s-a înrăutățit și a pierdut lupta cu moartea. 

Femeia a interacționat cu mai mulți oameni din localitate care au fost și ei transportați ulterior la spital. În aceste momente starea lor de sănătate este bună, spune soțul femeii. 

”Persoanele din Bălceana care sunt internate aici și cu care comunic la telefon se simt mai bine și sperăm așa să fie și în continuare”, precizat soțul femei care a murit de COVID-19 pentru Sputnik Moldova. 

Bărbatul nu a putut fi prezent la înmormântarea soției sale, întrucât era internat în spital. Femeia a fost înmormântată în condiții speciale. Fără preot și rude. 

Медицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования - Sputnik Moldova
Sistemul de sănătate publică primește ajutoare de la instituțiile medicale private

Amintim că numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a rămas neschimbat. Este vorba de 109 cazuri. Sunt 64 de femei și 45 de bărbați infectați cu coronavirus. 

Guvernul a autorizat ieri măsuri drastice care intră în vigoare de mâine (25 martie). Va fi interzisă aflarea vârstnicilor de peste 63 în afara domiciliului, decât în situații de stringentă necesitate.

La fel, se interzice, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement. O altă interdicție se referă la prestarea serviciilor de alimentație publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere.

Fluxul de știri
0