Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfatul psihologului: Cum să menținem starea de bine în perioada de izolare și carantină

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida GRIBINCEA
Zinaida GRIBINCEA - Sputnik Moldova
Abonare
Izolarea în case este necesară în condițiile actuale. Unii oameni se conformează cu ușurință, iar pentru alții această perioadă este foarte greu de suportat. Cum poate fi depășită din punct de vedere emoțional această etapă aflați de la psihologul Zinaida Gribincea.
Sfatul psihologului: Cum să menținem starea de bine în perioada de izolare și carantină

Ravagiile coronavirusului se resimt și în țara noastră. Moldovenii trebuie să respecte regimul de carantină și să stea izolați în case. Această perioadă solicitantă din punct de vedere psihic și emoțional provoacă unele îngrijorări în rândurile cetățenilor.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
În Moldova ar putea fi impuse restricții mult mai dure – Iată ce declară Dodon
Psihologul Zinaida Gribincea susține că în condițiile actuale factorul social este unul care ar putea declanșa panica și să favorizeze apariția unor stări de depresie, dacă oamenii nu vor găsi în ei capacitatea de "a lupta" și de a ține piept provocărilor cu care se confruntă.

"La moment nu putem schimba situația în care ne aflăm, însă putem schimba atitudinea, comportamentul, gândirea, starea emoțională și să încercăm să rămânem calmi. Trebuie de respectat regimul de izolare și să avem grijă de igiena personală", a subliniat ea.

Zinaida Gribincea a remarcat faptul că perioada de izolare poate acționa negativ asupra oamenilor predispuși spre depresie sau tulburări anxioase. Din acest motiv, îndeosebi aceste persoane trebuie să-și formeze niște tipare de gândire pozitivă și să fie responsabili pentru acțiunile sale.

"În situația în care ne aflăm trebuie să pornim de la o gândire pozitivă. Important este să fim responsabili de stările noastre emoționale și să reușim să proiectăm un final pozitiv", a spus psihologul.

Mai mult, psihologul susține că toată îngrijorarea, starea de panică și tensiunea emoțională pe care o simt oamenii afectează sistemul imunitar, iar în aceste condiții "orice afecțiune își poate găsi loc în organismul omului".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0