Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

În Moldova ar putea fi impuse restricții mult mai dure – Iată ce declară Dodon

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
După ședința Centrului Unic de Comandă de Gestionare a Crizei provocate de Virusul COVID-19, președintele Igor Dodon a declarat că în Republica Moldova ar putea fi introduce restricții de carantină mult mai dure, cum ar fi interdicția de a părăsi locuința.

CHISINAU, 24 mart – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, afirmă că regimul de carantină din țara noastră ar putea restricții mult mai dure decât cele din prezent. El admite că se va putea ajunge chiar la interzicerea de a părăsi locuința.

Armata Națională  - Sputnik Moldova
Societate
O coloană de vehicule blindate surprinse pe străzile din Capitală - Video
“Eu vă asigur că situația la moment este gestionată de către conducerea țării, de către specialiști. Vom face față acestor provocări, dar vom face față doar împreună. Vă rog foarte mult: responsabilitate și înțelegere pentru măsurile pe care urmează să le întreprindem împreună. Sperăm că vom trece prin această provocare fără măsuri de restricționare mai dure, cum s-a procedat în unele țări: interzicerea de a părăsi locuința mai mult de două persoane. Vreau să vă spun că noi ne pregătim și pentru o așa situație. Și dacă va fi necesar – vom trece (la punerea în practică a acestei măsuri – n.n.). specialiștii consideră că acum nu este cazul”, a declarat Igor Dodon.

În Moldova a fost instituită stare de urgență din cauza noului tip de coronavirus. Autoritățile recomandă să ieșiți din acasă doar dacă este absolut necesar.

În toată țara, nu funcționează piețele, centrele de divertisment și unele magazine. Din 25 martie este interzisă plimbarea prin parcuri. Transportul public merge conform unui program special.

În Chișinău, zilnic se face dezinfectarea piețelor, locuri de joacă și blocurilor de locuit. Sunt spălate drumurile. Aceste sarcini sunt realizate cu succes de autobasculantele de udat donate de Rusia.

Poliția asigură ordinea publică, dar deja este implicată și Armata Națională.

Fluxul de știri
0