Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Oficial: Sporuri salariale pentru combaterea COVID-19 și pensii plătite la timp

© Sputnik / Rodion ProcaСергей Пушкуца
Сергей Пушкуца - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Finanțelor va propune sporuri salariale pentru persoanele implicate direct în combaterea răspândirii COVID-19.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Statul va achita integral și la timp salariile, pensiile și restul prestațiilor sociale.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Chicu: Ce se va întâmpla în Moldova dacă cetățenii nu vor executa deciziile autorităților

Mai mult, Guvernul examinează posibilitatea de a scurta termenul de achitare a prestațiilor sociale și de a oferi sporuri salariale „persoanelor implicate direct” în combaterea răspândirii virusului COVID-19.

Declarația a fost făcută de vicepremierul, ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, citat într-un comunicat de presă oficial.

Specialiștii Ministerului Finanțelor elaborează un proiect de lege pentru rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020, care va reflecta evoluția reală a economiei în contextul pandemiei COVID-19 și costul acțiunilor de combatere.

„Obiectivele noastre sunt susținerea persoanelor care necesită tratament, precum și a persoanelor care au suferit de pe urma efectelor restricțiilor impuse asupra activităților economice. Vom susține mediul de afaceri. Vom impune un regim de austeritate în finanțarea cheltuielilor bugetare pentru întreținerea autorităților publice”, a declarat vicepremierul.

Serghei Pușcuța a amintit de măsurile urgente pentru susținerea mediului de afaceri, aprobate în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale din 23 martie 2020. El a menționat că, săptămâna viitoare, Guvernul va veni cu un alt pachet de măsuri, care prevede mai multe acțiuni cu impact financiar pentru susținerea mediului de afaceri în parcurgerea perioadei de criză.

„Susținem eforturile agenților economici care continuă să-și întrețină angajații, cu toate că volumul de servicii pe care le prestează a fost diminuat semnificativ. Vom face tot posibilul pentru a realiza investițiile în infrastructura bugetară. Vom susține în paralel sfera socială și sectorul real al economiei”, a adăugat  Pușcuța.

Vicepremierul a mai anunțat că Fondul de intervenție al Guvernului va fi majorat cu circa 150 de milioane de lei. Fondul de intervenţie al Guvernului pentru 2020 este de 50 de milioane de lei, potrivit Legii Bugetului de Stat.  

Fluxul de știri
0