Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care este starea de sănătate a persoanelor infectate cu COVID-19 - Informații noi

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaУсиление санитарного контроля в аэропорту Внуково в связи с коронавирусом
Усиление санитарного контроля в аэропорту Внуково в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a vorbit despre starea de sănătate a pacienților infectați cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Trei persoane, internate cu COVID-19 la Spitalul Clinic Republican, sunt în stare gravă.

Медицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования COVID-19  - Sputnik Moldova
Informații actualizate: Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Moldova
Informația a fost prezentată în această dimineață de ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. 

”La Spitalul Clinic Republican avem deja internate patru persoane care sunt cu diagnosticul confirmat de COVID-19. În cazul unei persoane, gravitatea este medie-ușoară, iar în cazul a trei persoane vorbim despre o evoluție gravă”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

La Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” din Capitală sunt internați 107 pacienți. Dintre aceștia, 17 sunt în stare gravă. 

”Persoane în stare gravă sunt 17; gravitate medie - 78 de persoane și stare satisfăcătoare – 12 persoane”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

La Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați 8 copii și 2 adulți. Starea de sănătatea în cazul a patru dintre aceștia este de gravitate medie, iar șase persoane au o stare de sănătate satisfăcătoare. Și la Institutul Mamei și al Copilului a fost internată o femei care are copil mic. 

”La Institutul Mamei și al Copilului avem o mamă care are grijă de un copilaș micuț. În cazul copilului au fost realizate două teste și ambele sunt negative”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Numărul cazurilor de infectate cu COVID-19 în Moldova rămâne neschimbat - 125 de persoane. 

Amintim că președintele Igor Dodon a declarat că autoritățile sunt nevoite să treacă la „scenariul doi de acțiune”, întrucât numărul bolnavilor de COVID-19 a depășit 100 de cazuri. Scenariul presupune măsuri restrictive mai aspre, cum au fost cele dispuse de Comisia Situații Excepționale (CSE), a menționat Igor Dodon după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. 

Fluxul de știri
0