Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum va fi ajutată Italia de desantul militaro-medical din Rusia

© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation / Accesați arhiva multimediaАвтомобиль с медицинским оборудованием, предназначенным для отправки в Италию для борьбы с вирусом COVID-19
Автомобиль с медицинским оборудованием, предназначенным для отправки в Италию для борьбы с вирусом COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Rusă se implică în lupta împotriva noului tip de coronavirus care a pus stăpânire pe Italia. Expertul militar Alexandr Hrolenko explică cum anume va ajuta Rusia în lupta contra Italiei cu COVID-19.

Acțiunile profesioniste și dezinteresate ale „forțelor speciale medicale” ale Ministerului Apărării al Federației Ruse în epicentrul european al pandemiei de coronavirusu Covid-19 sunt un exemplu pentru comunitatea mondială a felului în care trebuie soluționate cele mai complicate probleme, la scară globală.

Spital în Italia - Sputnik Moldova
Italia, informația care schimbă total datele epidemiei de coronavirus

Aeronavele Il-76 cu specialiști și echipamente militare ruse au început să sosească la baza aeriană Praktik de Mare (la 30 de kilometri de Roma) în noaptea de 23 martie pentru a ajuta nemijlocit Italia în lupta împotriva coronavirusului. Rusia transferă în Italia 8 echipe mobile de virusologi și specialiști medicali militari, echipamente de diagnostic, autobasculante cu sisteme de dezinfectare pe bază de aerosol pentru vehicule și terenuri și alte echipamente medicale.

Din cadrul ”forțele speciale medicale” fac parte circa 100 de specialiști de top din ai Ministerului Apărării al Federației Ruse în domeniul virusologiei și epidemiologiei, care au o experiență internațională semnificativă în combaterea epidemiilor. Desantul din Rusia dispune de toate materialele medicale necesare, echipamente moderne și tehnică speciale. În măsura în care domeniile de aplicare vor fi convenite cu partea italiană, medicii și virusologii militari ruși vor începe să-și îndeplinească sarcinile.

În numele Comandantului Suprem al Forțelor Armate ale Rusiei, Vladimir Putin, Ministerul Apărării al Federației Ruse a creat un grup de aviație alcătuită din 10 avioane Il-76 BTA pentru livrarea promptă a ajutorului către Republica Italiană în lupta împotriva coronavirusului. Este probabil ca acest pod aerian să funcționeze continuu în lupta împotriva epidemiei de coronavirus din Italia. Specialiștii ruși au de îndeplinit o sarcină dificilă și foarte periculoasă. La 22 martie, numărul total de persoane infectate în Italia era de 59 de mii 138 de persoane. Timp de 24 de ore au decedat 651 de persoane. Iar per total au decedat din cauza COVID-19 6077 de persoane.

Capacități și mijloace

Într-o conversație telefonică din 21 martie, președintele rus Vladimir Putin și premierul italian Giuseppe Conte au discutat situația din jurul pandemiei și a măsurilor de stopare a coronavirusului. Ca răspuns la solicitarea părții italiene, Vladimir Putin și-a reafirmat disponibilitatea de a oferi asistența necesară, iar poziția rusă contrastează mult cu lipsa de solidaritate și autoizolarea pronunțată a majorității țărilor di UE în lupta împotriva pandemiei.

Самолет МЧС России - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia ajută Italia în lupta împotriva COVID-19: Opt echipe de medici pleacă în peninsulă
Primul Il-76 al Federației Ruse cu virusologi și cu echipamente pentru controlul epidemiei a fost întâlnit de ministrul italian de Externe, Luigi Di Mayo, și de șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Republicii, Enzo Vicherelli, la baza aeriană Practika li Mare, care și-au exprimat „o mare satisfacție și recunoștință din partea întregului popor italian pentru ajutorul rusesc într-un moment atât de dificil". Și au fost foarte sinceri, pentru că vecinii europeni, cei mai apropiați timp, îndelungat nu îndrăzneau să ajute Italia nici cu bani.

Italia are nevoie urgentă de sprijin extern, deoarece 4824 de lucrători medicali sunt infectați - de două ori mai mulți decât în ​​China. Cu toate acestea, se întâmplă exact invers. Ziarul La Repubblica relatează: lotul de măști și respiratoare trimise de autoritățile RPC pentru a ajuta Italia au fost confiscată de autoritățile cehe. Ce-i drept, partea cehă a promis că va trimite aceeași cantitate de echipamente de protecție.

Coronavirus - Sputnik Moldova
De ce noul coronavirus s-a răspândit atât de rapid în Italia

Alianța Nord-Atlantică nu întreprinde nicio acțiune. După ce rușii au trimis mai multe aeronave militare cu virusologi și echipamente medicale în Italia, Guvernul italian a solicitat ajutorul Pentagonului. În special, ministrul italian al Apărării, Lorenzo Guerini, i-a cerut ministrului Apărării al SUA, Mark Esper, aparate de ventilarea mecanică și măști medicale. Roma mizează, de asemenea, pe ajutorul medicilor militarii americani care se află în Italia ca parte a trupelor americane. Însă nu a urmat vreo acțiune promptă a Washingtonului.

Cea de-a noua aeronavă rusă IL-76 a ajuns în Italia în dimineața zilei de 23 martie. Un grup de medici militari a ajuns la destinație, având toate echipamentele necesare. Autobasculantele KAMAZ destinate dezinfectării vehiculelor și teritoriilor pe bază de aerosoli se deplasează în zonele cele mai afectate din Italia. În afară de Rusia, doar grupuri de medici din Venezuela, China și Cuba sprijină lupta împotriva epidemiei italienilor la nivel de stat.

Prin trimiterea specialiștilor de top, a medicamentelor și a echipamentelor speciale, Rusia furnizează în primul rând Italiei propria experiență medicală de succes în lupta împotriva epidemiilor și focarelor celor mai periculoase boli - Ebola, Anthrax și altele. Desigur, specialiștii ruși vor primi în Italia o experiență de neprețuit în combaterea unui virus puțin cunoscut, aceasta este o muncă care va fi de folos pe viitor.

Forțele speciale medicale

Aproape întregul grup de specialiști ruși ajunși în Italia reprezintă cei mai buni medici și medici militari de talie mondială. Astfel, generalul major Sergei Kikot, șeful „forțelor speciale medicale” din Rusia, este un dezvoltator de top al celor mai noi modele de sisteme speciale de prelucrare și un expert în aplicarea lor. Are o experiență vastă în condițiile epidemiologice dificile în focare de Antrax, eliminarea consecințelor epidemiologice ca urmare a inundațiilor.

Rusia va ajuta Italia în lupta împotriva coronavirusului - Sputnik Moldova
Video
Rusia ajută Italia în lupta împotriva coronavirusului - Video

Colonelul Alexei Smirnov, un epidemiolog și doctorand în științe medicale, a scris peste 70 de lucrări științifice despre epidemiologie și prevenirea bolilor infecțioase relevante. A fost implicat activ în dezvoltarea unui vaccin împotriva Ebola.

Doctor în științe medicale, Lt. Col. Gennady Eremin, un om de știință de frunte la centrul de cercetare, un specialist autoritar în organizarea și desfășurarea de măsuri anti-epidemiologice.

Doctor în științe medicale, locotenent-colonelul Alexander Iumanov, a făcut parte dintr-un grup de specialiști militari ruși, care au desfășurat un spital mobil în Republica Guinea, în cadrul unui program internațional de combatere a Ebola.

Anul trecut, a participat la exercițiile serviciilor medicale militare ale statelor ASEAN și ale partenerilor interactivi ai formatului SMOA plus MEDEX-2019 din India privind asistența anti-epidemică în dezastre naturale și urgențe.

Expertul în domeniul virusologiei, locotenent-colonelul Veacheslav Kuliș este un dezvoltator al mijloacelor de protecție împotriva agenților dăunători biologici de natură virală. A participat la dezvoltarea vaccinurilor împotriva Ebola, medicamente împotriva ciumei. Vom preciza că nu au fost observate până în prezent cazuri de infecție cu coronavirus în rândul armatei ruse, în mare parte și datorită eforturilor oamenilor de știință și practicieni de un nivel atât de ridicat.

Raisa Novițchi - Sputnik Moldova
24 de mii de moldoveni au intrat în țară, în ultima săptămână. De unde au venit aceștia
Cu toate acestea, reuniunea Consiliului Ministerului rus al Apărării din 20 martie a început cu o discuția problemei globale privind Covid-19. Cu o săptămână mai devreme, a fost creat un centru operațional pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în rândul forțelor armate, iar în cazul detectării unei boli în rândul personalului militar, au fost pregătite departamente speciale în 32 de spitale. Pentru stabilizarea situației epidemiologice și combaterea infecției cu coronavirus, în perioada 18-19 martie, au fost organizate exerciții speciale a trupelor speciale de apărare împotriva radiației, atacurilor chimice și biologice, cu participarea medicilor și poliției militare de pe aerodromul Cikalovski. A fost elaborat primirea și evacuarea cetățenilor, organizarea carantinei și reglarea fluxului de transport.

Ministerul rus al Apărării ia în calcul un scenariu pozitiv, dar este pregătit mereu pentru orice evoluție a evenimentelor - în țară, dar și în străinătate. Nimeni nu a anulat încă epidemiile naturale și armele biologice.

Fluxul de știri
0