Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Rusia ajută Italia în lupta împotriva COVID-19: Opt echipe de medici pleacă în peninsulă

© Sputnik / Mikhail VoskresenskiyСамолет МЧС России
Самолет МЧС России - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fderația Rusă îi întinde o mână de ajutor Italiei, care duce o luptă crâncenă împotriva coronavirusului ce afectează tot mai multe persoane.

CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Forțele Aeriene și Spațiale ale Federației Ruse au pregătit mai multe echipaje pentru livrarea echipamentelor și a unor grupuri de medici virusologi în Italia, unde situația epidemiologică pare să fie scăpată de sub control. În doar o zi au murit aproape 800 de persoane din cauza coronavirusului și s-au înregistrat aproape 5000 de cazuri noi în același interval de timp. 

"În conformitate cu instrucțiunile ministrului apărării al Federației Ruse, generalului armatei Serghei Șoigu, Forțele Aeriene și Spațiale au finalizat crearea grupurilor de aviație necesare pentru livrarea de forțe și echipamente Republicii Italiene în lupta împotriva coronavirusului", a comunicat astăzi Ministerul Apărării al Federației Ruse, potrivit RIA Novosti.

Ministerul de resort din Rusia a menționat că pe aerodromul militar Chkalovsky din regiunea Moscova au fost concentrate 9 avioane Il-76 ale Forțelor Aeriene și Spațiale ruse, care noaptea trecută au fost rapid transferate cu echipaje instruite din regiunile Pskov, Ulianovsk și Orenburg.

В Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом   - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia ar putea înăspri măsurile de carantină pentru coronavirus
Spre Italia a decolat deja cea de-a doua aeronavă specială, anunță RIA Novosti.

Sâmbătă, președintele Rusiei Vladimir Putin a discutat la telefon cu premierul italian Giuseppe Conte. Liderul de la Kremlin a confirmat intenția de a oferi sprijn operativ Italiei în lupta împotriva coronavirusului și a prezentat planul de acțiuni. 

Ministerul rus al Apărării a anunțat că Moscova va trimite în Italia opt brigăzi mobile de medici militari, vehicule de dezinfectare şi utilaje medicale.

În Italia s-au îmbolnăvit până acum de coronavirus peste 53 de mii de persoane, iar peste 4800 au decedat.

Fluxul de știri
0