Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Italia, informația care schimbă total datele epidemiei de coronavirus

© REUTERS / FLAVIO LO SCALZOSpital în Italia
Spital în Italia - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă o anchetă medicală serioasă va confirma datele, ar putea fi dată peste cap teoria actuală - a focarului originar din China – și ar explica răspândirea uluitoare din Italia.

BUCUREȘTI, 22 martie, Sputnik, Evan Răutu. O declarație surprinzătoare vine de la un specialist italian – doctorul Giuseppe Remuzzi din Bergamo, directorul Institutului de Cercetare în Farmacie Mario Negri.

Coronavirus - Sputnik Moldova
De ce noul coronavirus s-a răspândit atât de rapid în Italia

Doctorul italian a spus că mai mulți medici italieni au relatat, în decembrie și chiar în noiembrie 2019, despre o ”pneumonie foarte ciudată, foarte severă, în special la bătrâni”.

”Medici generaliști își aduc aminte că au văzut o pneumonie foarte ciudată, foarte severă, în special la bătrâni în decembrie și chiar noiembrie - acest lucru înseamnă că virusul circula, cel puțin în Lombardia și înainte să fim conștienți de acest focar care a avut loc în China”, a spus Giuseppe Remuzzi, consemnează canalul american NPR (National Public Radio). 

Știrea este preluată și de postul chinez CGTN (China Global Television Network). Desigur, dacă o anchetă medicală serioasă va confirma cele spuse de dr. Remuzzi, ar putea fi dată peste cap teoria actuală, a focarului originar din China – și ar explica răspândirea uluitoare din Italia. De asemenea, ar putea folosi la cercetarea și dezvoltarea tulpinii pe ADN-ul european.

Fluxul de știri
0