Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Chicu: Ce se va întâmpla în Moldova dacă cetățenii nu vor executa deciziile autorităților

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Ion Chicu a declarat după ședința Comisiei Situații Excepționale din această seară ce se poate întâmpla în Republica Moldova în cazul în care cetățenii nu vor executa întocmai deciziile luate de autorități pe timp de epidemiei.

CHISINAU, 24 mart – Sputnik. Ion Chicu a spus că situația în Europa se agravează, virusul COVID-19 se răspândește, lucru care se va întâmpla și în Republica Moldova.

Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Societate
Transport public gratuit în Chișinău și Bălți – Decizia Comisiei Situații Excepționale

“Situați în ceea ce ține de răspândirea virusului COVID-19 continue să se agraveze în Europa și, bineînțeles, vom fi afectați și noi. Din informația prezentată de Ministerul Sănătății, care este unica sursă de informație oficială și veridică în acest context, vedem că crește numărul de cazuri depistate. Acțiunile pe care le întreprindem noi sunt menite să stopeze accelerarea acestui proces de apariție a cazurilor noi. Trebuie însă să vă spun că toate acțiunile care sunt aprobate până acum și pe care Comisia le va aproba în continuare pot avea efect și pot fi de succes doar dacă cu toții ne mobilizăm și conștientizăm realitatea acestui pericol. Este un pericol enorm”, a declarat el.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
În Moldova ar putea fi impuse restricții mult mai dure – Iată ce declară Dodon
Premierul Ion Chicu a declarat, în calitatea lui de conducător al Comisii de Situații Excepționale, că “fără antrenarea societății noi nu vom avea succes în combaterea și oprirea acestei primejdii”. Și atunci bolnavii nu vor mai încăpea în spitale, iar sistemul medical nu va mai face față situației.

“Dacă societatea, cetățenii nu se implică activ, nu răspund conștiincios la acest apel al nostru, eforturile noastre nu vor avea efectul scontat: amploarea epidemiei se va extinde în Republica Moldova, vom ajunge la un nivel în care instituțiile medicale nu vor mai avea capacități să ne ajute pe toți. Și despre aceasta ne vorbește nu faptul că instituțiile medicale nu ar fi pregătite, dar ne vorbește experiența mai multor țări europene care au sistem medical dezvoltat. În cazul în care epidemia capătă amploare, nici un sistem medical nu mai poate face față”, a declarat Ion Chicu.

Fluxul de știri
0