Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Internațională a Pădurilor: Iată care este situația în Republica Moldova

© Sputnik / OsmatescoAnatolie Prohnițchi
Anatolie Prohnițchi - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 21 martie a fost marcată Ziua Internațională a Pădurilor. Care este situația din țara noastră la acest capitol aflați din interviul cu ecologistul Anatolie Prohnițchi.
Ziua Internațională a Pădurilor: Iată care este situația în Republica Moldova

Potrivit ecologistului Anatolie Prohnițchi, în momentul de față țara noastră se confruntă cu probleme ecologice severe. În special, ecologistul s-a referit la starea pădurilor. Chiar dacă instituțiile abilitate precum este Agenția "Moldsilva" prezintă statistici că în Moldova pădurile ocupă 12 la sută din teritoriu, ecologistul afirmă că cifra reală este sub 10%.

"Foarte mulți defrișează pădurile și procesul continuă. Timp de 30 de ani nu a crescut nici cu jumătate de procent anual suprafața împădurită. Cu părere de rău, situația este alarmantă. Pădurile trebuie să acopere 30 la sută din suprafață pentru ca populația să respire aer curat. Așa și apar multe probleme de sănătate", a menționat ecologistul.

Anatolie Prohnițchi trage un semnal de alarmă și spune că avem nevoie de politici de stat în vederea protejării mediului înconjurător, dar și de o educare a societății, lucru care nu se întâmplă de fapt.

Aurelia Bahnaru - Sputnik Moldova
Șocant: Moldova, în prag de criză ecologică - avertismentul specialiștilor

Anterior, el a declarat că legislația țării noastre în domeniul mediului este foarte bună însă, cu părere de rău, aceasta nu este respectată. Situația poate fi schimbată dacă autoritățile vor acorda o atenție sporită problemelor de ordin ecologic.

Potrivit datelor Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, pe continentul european cele mai multe păduri sunt în Federația Rusă — 141 de milioane de hectare, urmată de Suedia cu 27 milioane de hectare, Finlanda cu 22 de milioane de hectare și Franța cu 15 milioane de hectare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0