Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Studiu despre coronavirus: Pandemia ar putea dura mai mult decât ne-am așteptat

© AP Photo / Andrew HarnikУченый из лаборатории
Ученый из лаборатории  - Sputnik Moldova
Abonare
Un raport publicat de Imperial College London spune că milioane de oameni ar putea muri și că sistemele de sănătate ar fi copleșite. Pentru a atenua dezastrul va trebui să se introducă imediat noi măsuri.

BUCUREŞTI, 21 mart – Sputnik, Doina Crainic. Statele Unite și Regatul Unit au primit informații dintr-un raport privind coronavirusul, raport publicat de Imperial College London pe 16 martie, potrivit Jerusalem Post.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Pas revoluționar: Savanții ruși au reușit să descifreze genomul coronavirusului
Zeci de experți au informat decidenţii politici că modelele prezentate în raport arată că milioane de oameni ar putea muri și că sistemele de sănătate vor fi copleșite, se arată în raport. Lupta împotriva virusului ar putea dura 18 luni.

Pentru a atenua dezastrul, ar trebui să se aplice noi măsuri imediat, măsuri care să se menţină luni de zile înainte de a fi relaxate. Viața nu va mai fi niciodată aceeași ca înainte, se mai spune în raport.

Se pare că acest studiu șocant i-a determinat atât pe președintele SUA, Donald Trump, cât și pe premierul Regatului Unit, Boris Johnson, să introducă schimbări în abordare și să sporească efectuarea de teste și măsurile.

În studiul de pe 16 martie se subliniază necesitatea „aplatizării curbei”, preocuparea pentru achiziţionarea de ventilatoare de respiraţie și pentru unități de terapie intensivă și distanțarea socială.

Personalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma - Sputnik Moldova
Coronavirus, bilanț sinistru: Italia a întrecut China la numărul de decese - 3405 de morţi
În esență, raportul ne spune că guvernele nu încearcă să câștige războiul împotriva acestui inamic invizibil. În schimb, ele încearcă să-i oprească răspândirea și să reducă numărul celor infectaţi, astfel încât să nu se declanşeze o rebeliune socială masivă atunci când spitalele nu vor mai face faţă.

„În mod ironic, virusul reprezintă, oarecum, o amenințare mai mare pentru țările avansate decât pentru cele cu sisteme medicale slabe sau inexistente. Deoarece țările mai bogate sunt mai vulnerabile la colapsuri, atunci când viața se schimbă, iar oamenii solicită un anumit nivel de tratament. Țările mai sărace, în care milioane de oameni sunt supuși unor structuri de stat defecte au trebuit să se confrunte cu crize de sănătate existente, cum ar fi malaria sau foametea”, scrie site-ul Jerusalem Post.

Fluxul de știri
0