Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dumbrăveanu: 3 regiuni în care are loc răspândirea coronavirusului (transmisie locală)

© AFP 2024 / JOSEPH PREZIOSOCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Din cele 49 de cazuri înregistrate de infecții cu coronavirus de tip nou, 28 sunt cazuri de import, iar 21 sunt cazuri cu transmitere locală, iar contaminare a avut loc în municipiul Chișinău și în două raioane: Soroca, Hâncești.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. În Republica Moldova situația epidemiologică nu s-a schimbat în mod esențial de ieri seara, de la ședința Centrului Unic de Comandă de Gestionare a Crizei provocate de virus, până astăzi.

Медицинские работники проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Societate
Situația se agravează: Încă 13 cazuri de infectare cu COVID-19
Continuăm să avem 49 de cazuri înregistrate de infecții cu coronavirus de tip nou, dintre care 13 cazuri sunt recente, confirmate ieri, și un singur decedat din cauza COVID-19.

Aceste informații au fost confirmate astăzi dimineața de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing la care a prezentat informațiile actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou la nivel național.

Ea a spus că din cele 49 de cazuri înregistrate de infecții cu coronavirus de tip nou, 28 sunt cazuri de import (Italia, Marea Britanie, Franța, Cehia, Elveția și Ucraina), iar 21 sunt cazuri cu transmitere locală: Chișinău, Soroca, Hâncești.

Ministrul Sănătății a prezentat și informații privind starea sănătății a pacienților d coronavirus internați în instituțiile medicale publice.

Spital din SUA în timpul epidemiei de gripă, 1918 - Sputnik Moldova
Cele mai mari pandemii din istoria omenirii - sute de milioane de vieți curmate
Din 49 de bolnavi, 43 de persoane diagnosticate cu COVID-19 sunt internate în Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă. Dintre aceștia 7 sunt în stare gravă stabilă, 4 – în stare satisfăcătoare, 32 - evoluție stare medie.

Totodată, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru Copii, avem două cazuri - evoluție stare medie.

O persoană este internată la Spitalul Clinic Republican, care se află în stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, sunt 10 persoane care le-au fost deja stabilit diagnosticul de infecție cu COVID-19. Starea acestora este stabilă, dar sunt și pacienți cu evoluție de stare medie.

Pe parcursul a 24 de ore, Serviciul de Asistență Medicală Prespitalicească a avut 2319 chemări. Dintre aceștia 90 au fost transportați la spital cu suspecții de COVID-19: 76 de maturi și 14 copii.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:|Facebook |Twitter |VK|Odnoklassniki |Instagram

Fluxul de știri
0