Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația se agravează: Încă 13 cazuri de infectare cu COVID-19

© REUTERS / AGENCJA GAZETAМедицинские работники проводит диагностические тесты на коронавирус
Медицинские работники проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Abonare
Noi informații privind starea epidemiologică generată de noul coronavirus în Republica Moldova au fost prezentate după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de acest virus.

CHIȘINĂU, 19 mart - Sputnik. Încă 13 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate astăzi după procesarea a 95 de probe.

Un lucrător medical în costum de protecție conduce o ambulanță - Sputnik Moldova
Societate
Moldoveancă decedată în Italia din cauza COVID-19: Ce spune MAEIE

Astfel, numărul persoanelor contaminate în Republica Moldova ajunge la 49.

Informația a fost prezentată după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de COVID-19, de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. În șapte cazuri persoanele sunt revenite din Italia, Marea Britanie și Ucraina.

Din celelalte șase cazuri, patru cu certitudine sunt cu transmitere locală, iar rezultatul pentru celelalte două va fi anunțat mâine. Potrivit informațiilor furnizate de consilierul ministrului Sănătății, Cristina Stratulat, 108 persoane sunt suspecte de infectare cu COVID-19. Rezultatele testelor vor fi cunoscute, mâine. 

„Ne-am așteptat că cifra cazurilor înregistrate va fi în creștere. Vreau să reiterez apelul pentru toți cetățenii Republicii Moldova, să respecte acele recomandări ale medicilor. În comun, prin solidarizare putem schimba situația epidemiologică, dar și situația cetățenilor țării spre bine”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Totodată, premierul Ion Chicu a precizat că în continuare va fi menținut regimul stării de urgență, cu sistări a unor activități economice. Chicu a informat că mâine va avea loc următoarea ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale, în cadrul căreia se va decide asupra unor noi acțiuni și măsuri privind regimul stării de urgență. 

Fluxul de știri
0