Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MSMPS: Încă 17 cazuri de infectare cu COVID-19 - Video

© AFP 2024 / THOMAS KIENZLETeste pentru SARS-CoV-2 coronavirus, care poate provoca COVID-19
Teste pentru SARS-CoV-2 coronavirus, care poate provoca COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Noi informații despre starea epidemiologică în Republica Moldova au fost prezentate după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

CHIȘINĂU, 20 mart - Sputnik. Alte 17 cazuri noi de infectare cu COVID19 în Republica Moldova. Numărul de persoane contaminate ajunge astfel la 66.

Informații în acest sens au fost prezentate după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Premierul Ion Chicu la ședința Colegiului lărgit al MECC - Sputnik Moldova
Politică
Cum vor beneficia de tratament bolnavii de COVID-19 fără poliță medicală

Potrivit ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, 12 cazuri sunt cu transmitere locală, opt fiind înregistrate în Chișinău, un caz în Hâncești, două cazuri în Sângerei și un alt caz în Ștefan Vodă. Totodată, avem cinci cazuri de import, dintre care patru sunt din Ucraina, iar unul din Federația Rusă. 

Ministrul mai spune că în prezent persoanele suspecte de contaminare cu noul coronavirus sunt plasate în două instituții medico-sanitare. Este vorba de spitalul „Toma Ciorbă” și clinica nr.2 a Ministerului Sănătății. După testarea pozitivă a persoanelor suspecte, acestea sunt transferate pentru tratament la Spitalul „Toma Ciorbă”. 

Пустая классная комната в начальной школе - Sputnik Moldova
Societate
Stăm acasă – Învățăm de la distanță: Cum au loc studiile în timpul stării de urgență

Șeful statului, Igor Dodon, afirmă că în următoarele câteva săptămâni numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește până la câteva sute de persoane. Dodona a mai spus că dintre cele patru persoane confirmate cu noul coronavirus importat din Ucraina, unele au fost la mănăstire în țara vecină. 

„Sunteți creștini cu toții și trebuie să ne rugăm fiecare. Dar vă rugăm foarte mult să vă abțineți de la ieșirile din țară la această etapă. Ajungem în situația când iresponsabilitatea unora duce la majorarea numărului de cazuri pe intern”, a declarat Igor Dodon. Președintele a dat asigurări că statul este pregătit pentru cele mai sumbre scenarii.  

Fluxul de știri
0