Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cum vor beneficia de tratament bolnavii de COVID-19 fără poliță medicală

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu la ședința Colegiului lărgit al MECC
Premierul Ion Chicu la ședința Colegiului lărgit al MECC - Sputnik Moldova
Abonare
Toți cetățenii care se vor infecta cu COVID-19 vor beneficia de tratament gratuit, a dat asigurări premierul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Persoanele care nu dețin polițe medicale vor beneficia oricum de tratament gratuit dacă se vor infecta cu COVID-19. Decizia a fost luată vineri, 20 martie, de Comisiei Situații Excepționale (CSE), a anunțat premierul Ion Chicu la biefingul de după ședința acesteia.

„Multe persoane nu sunt asigurate, nu au polițe. Prin decizia de astăzi, toți vor beneficia de tratament”, a declarat șeful Guvernului.

În ședința de astăzi, cea de-a doua convocată de la declararea stării de urgență, pe 17 martie, CSE a luat mai multe decizii ce țin de activitatea Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), a adăugat prim-ministrul.

Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu: De luni - program special de lucru în instituțiile subordonate Guvernului

Între altele, potrivit lui Ion Chicu, CSE a decis cum va fi efectuată „finanțarea din resurele bugetare a procurării de medicamente, dispozitive medicale și restul celor necesare pentru activitatea normală și pentru deservirea cetățenilor care se adreseză în punctele medicale și manifestă simptome de coronavirus”.

CSE a mai dispus ca de luni, 23 martie, ministerele, Cancelaria de Stat, alte autorități centrale subordonate Guvernului, vor avea un program special de activitate.

Instituțiile menționate vor organiza desfășurarea unui regim special de lucru, de la 07:30 dimineața până la 16:00, cu pauză de masă între 12:00 și 12:30.  

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 49 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus. Acum două zile s-a înregistrat și primul deces din cauza COVID-19 - a murit o femeie în vârstă de 61 de ani din satul Bălceana, raionul Hâncești, care revenise recent din Italia. 

Fluxul de știri
0