Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegerile de la Hâncești n-au fost anulate: Membrii comisiei vor lucra cu măști și mănuși

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUAlegeri prezidențiale 2019
Alegeri prezidențiale 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a precizat că alegerile de la Hâncești se vor desfășura în condiții speciale. Membrii comisiilor vor lucra cu măști și mănuși.

CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Procesul de vot la Hâncești nu a fost anulat. Informația a fost confirmată de președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil. Potrivit lui, alegerile la Hâncești vor avea loc în condiții speciale. 

Chișinău, martie 2020 - Sputnik Moldova
Societate
Transportul public nu circulă deloc astăzi în Chișinău: Anunțul Primăriei

”Ținând cont și de recomandările Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, am cerut să se urmărească aflarea în secțiile de vot în același timp a uni număr nu mai mare de 50 de prsoane. Totodată, localurile secțiilor de votare să fie dezinfectate fără a restricționa dreptul alegătorilor de a participa la alegeri. În toate secțiile de votare sunt produse antiseptice, iar mebrii birourilor electorale ale secțiilor au fost asigurați cu măști și mănuși medicale”, a precizat Dorin Cimil.

Chiar dacă în satul Bălceana, raionul Hâncești, a fost testată pozitiv o femeie infectată cu COVID-19, autoritățile nu au instituit carantină în sat, iar procesul de vot se va desfășura conform procedurilor. Între timp, sora femeii și soțul acesteia sunt internați în spital cu simtome de infectare cu coronavirus. 

”În circumscripția numărul 38 municipiul Hâncești au loc alegeri parlamentare noi. (...) La ora 07:00 au fost deschise toate secțiile de votare. La urne sunt așteptați peste 61 de mii de alegători”, a precizat Dorin Cimil.

Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Moldova: Numărul celor infectați a rămas de 12 persoane
La alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38 din Hâncești participă șase candidați. 

Este vorba de candidatul din partea PSRM, Ștefan Gațcan, Ion Mereuță, din partea PDM, Olesea Stamate, din partea formațiuni PAS, Vitalie Balinschi - PP „Șor”, Dorin Chirtoacă - Mișcarea politică „Unirea”, Grigore Cobzac - candidat independent.

Funcția de deputat a devenit vacantă după ce deputatul Alexandru Botnari, din Partidul Democrat din Moldova, și-a depus mandatul în decembrie 2019 pentru a prelua șefia Primăriei municipiului Hâncești.

Fluxul de știri
0