Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID-19 în Moldova: Numărul celor infectați a rămas de 12 persoane

© Sputnik / Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul celor infectați cu coronavirus a rămas a fi de 12 persoane, la fel ca ieri. Specialiștii au constatat însă că nu într-un singur caz, dar în două infecția s-a transmis pe plan local. Sunt 27 de persoane cu suspiciune de contaminare.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. În această dimineață, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 rămâne a fi de 12 persoane. Informația a fost anunțată, la un briefing, de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Societate
Încă 4 cazuri de COVID-19 în Moldova: Bilanțul a ajuns la 12 bolnavi

Ministrul a precizat că va reveni cu informație actualizată pe măsura necesităților. Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să stea acasă, mai ales că este zi de duminică, pentru a evita locurile aglomerate.   

De ieri până astăzi, specialiștii au constatat că nu într-un singur caz, dar în două infecția s-a transmis pe plan local. Virusul a fost contractat de la persoane apropiate revenite de peste hotare - un bărbat s-a molipsit de la soție, iar o femeie însărcinată - de la soacră. 

Ministrul le-a recomandat oamenilor să se autoizoleze și în raport cu cei apropiați, dacă aceștia prezintă simptome de îmbolnăvire.

Pentru a pune capăt unor zvonuri, ministrul Viorica Dumbrăveanu a subliniat că în Republica Moldova n-avem niciun deces ca efect al COVID-19.

Cele 12 persoane contaminate până acum cu COVID-19 provin din Chișinău și din localități din raioanele Florești, Chișinău, Basarabeasca, Hâncești, Soroca, Râșcani, Cahul ș.a..

Fluxul de știri
0