Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon a efectuat o vizită de lucru la Vama Leușeni – Video

© Sputnik / Miroslav RotariDepuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt
Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a vizitat astăzi Vama Leușeni, pentru a se documenta cum sunt aplicate dispozițiile referitoare la prevenirea răspândirii COVID-19. 12 cazuri de infestare cu COVID-19 au fost confirmate până acum în Moldova.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Președintele Igor Dodon a efectuat sâmbătă, 14 martie, o vizită de lucru la punctul de trecere a frontierei „Leușeni”.

Таможенная служба - Sputnik Moldova
Societate
Două puncte de trecere a frontierei cu România își sistează astăzi activitatea

Șeful statului s-a documentat cu modul în care decurge activitatea acestuia în condițiile de criză legată de infecția cu COVID-19.

Igor Dodon a fost însoțit de ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, șeful Inspectoratului General al Politiei de Frontieră, Corneliu Groza, și de directorul general al Serviciului Vamal, Sergiu Burduja.

Ei au inspectat zona de acces în țară și au verificat nivelul de aplicare a măsurilor impuse de Guvern în legătură cu pericolul de răspîndire a infecției cu noul tip de coronavirus.

„Am constatat faptul că tot personalul implicat în activitatea de control la frontieră activează în regim special. Fiecare își îndeplinește misiunile de serviciu cu strictețe, dar și manifestă precauție față de călători. Toți angajații lucrează cu măști și mănuși, costume de protecție individuală, iar persoanelor care sosesc în țară, le este măsurată temperatura prin termoscan și li se solicită să comunice corect istoricul călătoriei”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Șeful statului a remarcat că în locuri vizibile era amplasată informația privind măsurile de igienă și prevenție, iar la pașapoartele călătorilor este atașat câte un pliant cu recomandările specialiștilor.

În opinia președintelui Dodon, oamenii sunt înțelegători față de procedurile întreprinse de autorități.

„Am fost informat că în ultimele zile a scăzut esențial fluxul de călători. Astfel, fluxul total de persoane pe sensul de intrare în Republica Moldova, în ultimele 24 de ore a constituit 17.218 de persoane, în scădere cu 6,6%, comparativ cu ziua precedentă și cu 12% comparativ cu aceeași zi a anului trecut”, a menționat preșdintele.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Societate
Încă 4 cazuri de COVID-19 în Moldova: Bilanțul a ajuns la 12 bolnavi
Igor Dodon a fost asigurat că dacă activitatea unor puncte de trecere a frontierei va fi sistată și traficul transfrontalier va spori, atât polițiștii de frontieră, cât și vameșii vor activa la capacitate maximă și în permanentă coordonare cu lucrătorii medicali, pentru a diminua riscul de contaminare și răspândire a COVID-19.

Menționăm că punctele de trecere a frontierei Cahul și Lipcani și-au sistat activitatea în această după-amiază, după ce, de la ora 16:00, și-au oprit activitatea temporar cele două puncte vamale românești corespondente – Oancea și Rădăuți Prut.

Fluxul de știri
0