Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă 4 cazuri de COVID-19 în Moldova: Bilanțul a ajuns la 12 bolnavi

© SputnikSpitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Abonare
Încă 4 cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Într-un singur caz contaminarea s-ar fi produs în interiorul țării.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Bilanțul persoanelor infestate cu coronavirus a ajuns la 12 în Republica Moldova.

Троллейбус - Sputnik Moldova
Societate
A fost modificată circulația transportului public prin centrul Chișinăului

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu și de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, convocată în dupăp-amiaza zilei de 14 martie.

Potrivit ministrului Dumbrăveanu, în trei cazuri este vorba despre „import” de virus din Italia, Marea Britanie și Franța. Într-un singur caz contaminarea s-ar fi produs în interiorul țării.

Ministrul Sănătății a subliniat că nu este cazul să intrăm în panică, dar că trebuie să manifestăm responsabilitate.

Pe parcursul zilei de astăzi, 48 de cazuri suspecte de COVID-19 au fost examinate în laborator. Din numărul total, au fost confirmate pozitiv cele 4 cazuri anunțate.

În Republica Moldova a fost instituit pe 13 martie Cod Roșu de risc de răspândire a COVID-19.

Pentru a preveni formarea aglomerărilor umane în centrul Capitalei, Primăria Chișinău a dispus redirecționarea transportului public. Totodată, unitățile de transport nu vor staționa în anumite stații, inclusiv în preajma Pieței Centrale. 

Piața Centrală din Chișinău își va întrerupe activitatea pentru o perioadă nedeterminată, din 16 martie. 

„Ieșiți din casă doar dacă aveți strictă necesitate”, a îndemnat primarul Chișinăului, Ion Ceban.

Ion Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019 - Sputnik Moldova
Societate
Primarul Ceban îndeamnă oamenii să nu iasă din casă: Modificări legate de transport

Pe parcursul zilei de duminică, 15 martie, circulația transportului public va fi sistată în totalitate în Capitală, potrivit unui anunț făcut pe Facebook de primarul Chișinăului. 

Primarul îi roagă pe locuitori municipiului Chișinău să evite locurile publice, inclusiv cele în aer liber, atât în zilele de weekend, cât și în perioada urmatoare.

Totodată, Ion Ceban îi îndeamnă și pe agenții economici să-și sisteze activitatea. Primarul și-ar dori ca, „începând cu ziua de astăzi”, pe teritoriul municipiului Chișinau să activeze doar unitățile comerciale care vând produse alimentare și farmaciile.

Fluxul de știri
0