Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Două puncte de trecere a frontierei cu România își sistează astăzi activitatea

© Photo : Serviciul VamalТаможенная служба
Таможенная служба - Sputnik Moldova
Abonare
După ce a fost sistată temporar activitatea punctelor vamale românești Oancea și Rădăuți Prut, autoritățile moldovenești au sistat, în mod firesc, activitatea punctelor de trecere a frontierei Cahul și Lipcani.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Punctele de trecere a frontierei Cahul și Lipcani își sistează activitatea în această după-amiază, informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. 

Здание посольства Румынии в Москве - Sputnik Moldova
Societate
Informații importante de la Ambasada României la Chișinău

Activitatea celor două puncte de trecere moldovenești va fi sistată temporar după ce, de la ora 16:00, și-au oprit activitatea cele două puncte vamale românești corespondente – Oancea și Rădăuți Prut.

Călătorii care au planificat ieșirea din țară sau vin în Republica Moldova prin punctele de trecere menționate sunt rugați să opteze pentru punctele de trecere din proximitate: PTF Giurgiulești-Galați, PTF Leușeni-Albița, PTF Sculeni-Sculeni.

În scopul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19, participanții la traficul transfrontalier sunt rugați să amâne călătoriile și să respecte indicațiile furnizate de autoritățile competente.

Autoritățile de la București au decis pe 12 martie închiderea temporară a mai multor puncte de trecere a frontierei de stat a României care au trafic redus de persoane, cu scopul suplimentării resurselor umane în punctele cu trafic intens, se precizează în comunicatul de presă al Ambasadei României la Chișinău.

Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Societate
Depunerea dosarelor pentru cetățenia României și depunerea jurământului – suspendate

Totodată, a fost prelungită perioada de suspendare a programului de lucru cu publicul al Autorității Naționale pentru Cetățenie, la sediul din București și la birourile teritoriale, până la data de 31 martie 2020 inclusiv. Decizia a fost luată în scopul diminuării riscurilor de răspândire a COVID-19.

Măsura suspendării vizează activitatea de înregistrare a dosarelor de cetățenie, susținerea interviului de către aplicanții pe art. 8 din legea cetățeniei române, activitatea de registratură cu publicul, ședințele de depunere a jurământului de credință față de România organizate la sediul ANC și audiențele. Aflați aici cum au fost reprogramate sesiunile de jurământ pentru restul lunii martie 2020. 

Fluxul de știri
0