Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cod Roșu de COVID-19: Igor Dodon va prezida astăzi ședința Centrului Unic de Comandă

© SputnikSpitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Abonare
O nouă ședință a Centrului Unic de Comandă pe problema COVID-19 va fi prezidată astăzi de Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Președintele Igor Dodon va prezida sâmbătă, 14 martie, cu începere de la orele 16:30, ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Scandal la Piața Centrală: Ce i-a nemulțumit pe oameni

Presa va avea acces doar la filmări de protocol și la declarațiile pentru presă de după ședință.

În dimineața zilei, ministrul Sănătății, Victoria Dumbrăveanu, a declarat că numărul persoanelor contaminate cu COVID-19 rămâne a fi de 8 oameni, la fel ca ieri. Nicio persoană din cele opt nu este conectată la aparate – toate sunt conștiente și comunică prin telefon cu rudele, potrivit ministrului.

Alte 46 de persoane sunt suspecte de îmbolnăvire cu coronavirus. În Republica Moldova a fost instituit pe 13 martie Cod Roșu de risc de răspândire a COVID-19.

Ion Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019 - Sputnik Moldova
Societate
Primarul Ceban îndeamnă oamenii să nu iasă din casă: Modificări legate de transport
Pentru a preveni formarea aglomerărilor umane în centrul Capitalei, Primăria Chișinău a dispus redirecționarea transportului public. Totodată, unitățile de transport nu vor staționa în anumite stații, inclusiv în preajma Piaței Centrale. 

Piața Centrală din Chișinău își va întrerupe activitatea pentru o perioadă nedeterminată, din 16 martie. 

„Ieșiți din casă doar dacă aveți strictă necesitate”, a îndemnat primarul Chișinăului, Ion Ceban.

Pe parcursul zilei de duminică, 15 martie, circulația transportului public va fi sistată în totalitate în Capitală, potrivit unui anunț făcut de primarul Chișinăului. 

Primarul îi roagă pe locuitori municipiului Chișinău să evite locurile publice, inclusiv cele în aer liber, atât în zilele de weekend, cât și în perioada urmatoare.

Totodată, Ion Ceban îi îndeamnă și pe agenții economici să-și sisteze activitatea. Primarul și-ar dori ca, „începând cu ziua de astăzi”, pe teritoriul municipiului Chișinau să activeze doar unitățile comerciale care vând produse alimentare și farmaciile.

Fluxul de știri
0