Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Ceban îndeamnă oamenii să nu iasă din casă: Modificări legate de transport

© Sputnik / OsmatescoIon Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019
Ion Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019 - Sputnik Moldova
Abonare
„Ieșiți din casă doar dacă aveți strictă necesitate”, îndeamnă primarul Chișinăului. Pe 14 martie, troleibuzele și celelalte tipuri de transport public nu vor staționa lângă Piața Centrală.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Transportul public nu va opri sâmbătă, 14 martie, la stațiile din imediata apropiere a Pieței Centrale din Chișinău. Anunțul a fost făcut în această dimineață de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, într-o postare pe Facebook.

Ion Chicu și Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Societate
Două noi cazuri de COVID-19 în Moldova: Totalul a ajuns la 8 persoane infestate

Măsura a fost luată în scopul diminuării afluxului de persoane, pentru prevenirea riscurilor de răspândire a coronavirusului. Reamintim, în Republica Moldova a fost instituit pe 13 martie Cod Roșu de pericol de răspândire a COVID-19. Piața Centrală din Chișinău își va întrerupe activitatea pentru o perioadă nedeterminată, din 16 martie.

„Dragi cetățeni, recomand insistent să evitați zona Pieței Centrale din Chișinău. În scopul reducerii numărului de oameni, transportul public nu va opri astăzi la stațiile din imediata apropiere a Pieței Centrale. Vom cere și ajutorul Ministerului Afacerilor Interne”, a anunțat edilul.

„Vă rugăm să rămâneți acasă și să ieșiți din casă doar dacă aveți strictă necesitate”, a îndemnat primarul Ion Ceban printr-un apel public.

Primarul îi roagă pe locuitori municipiului Chișinău să evite locurile publice, inclusiv cele în aer liber, atât în zilele de weekend, cât și în perioada urmatoare.

Totodată, Ion Ceban îi îndeamnă și pe agenții economici să-și sisteze activitatea.

„Vă rog să sistați activitatea începînd chiar de astăzi. Știu că e dificil, dar este necesar. Mă refer la centrele comerciale, sălile de sport, centrele de agrement, restaurante, cafenele, baruri, cluburi de noapte etc.”, a scris primarul.

Ion Ceban și-ar dori ca „începând cu ziua de astăzi”, pe teritoriul municipiului Chișinau să activeze doar unitățile comerciale care vând produse alimentare și farmaciile.

În Republica Moldova au fost confirmate 8 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. În această dimineață, ministrul Sănătății a anunțat că există 46 de cazuri suspecte. Pe 13 martie a fost instituit Cod Roșu de risc de răspândire a coronavirusului. 

 

Fluxul de știri
0