Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Coronavirus - o pandemie falsă? Destabilizare economică, socială și geopolitică globală

© Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы / Accesați arhiva multimediaВ Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом
В Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом   - Sputnik Moldova
Abonare
Răspândirea noului coronavirus COVID-19 a creat un climat de panică și incertitudine în întreaga lume, de când, pe 30 ianuarie, OMS a declarat stare de urgenţă medicală pentru sănătatea publică la nivel internațional.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik, Doina Crainic. Până în prezent au fost confirmate la nivel global 107.420 de cazuri de infectare cu noul coronavirus COVID-19 în cel puțin 56 de țări, din care 60.910 cazuri recuperate şi 3.652 de morţi, potrivit worldmeters.info. Din acest total, 80.701 cazuri au fost confirmate în China.

Ala Darovannaia  - Sputnik Moldova
Deputat: Va afecta sau nu coronavirusul ajutoarele sociale pentru pensionari în 2020

În SUA au fost confirmate până în prezent 447 de cazuri. În prezent, nu se poate vorbi de o pandemie reală în afara Chinei continentale, având în vedere numărul de cazuri, scrie wikistrike.com.

Cel mai recent raport de monitorizare FluView de la Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) indică faptul că, pe 18 ianuarie 2020, existau 15 milioane de cazuri de gripă, 140.000 de spitalizări și 8.200 de decese în acest sezon gripal în SUA.

În ceea ce priveşte COVID-19, cifrele de până acum arată că pandemia se limitează în special la China continentală. În plus, datele recente indică faptul că epidemia în China este sub control. Pe 21 februarie, Comisia Națională de Sănătate din Republica Populară Chineză a raportat că 36.157 de pacienți au fost declarați vindecați și au fost externaţi din spital. Potrivit celor mai recente date publicate pe worldmeters.info, numărul persoanelor vindecate în China a ajuns la 57,325.

Potrivit wikistrike.com, a fost lansată o campanie deliberată împotriva Chinei și pare a creşte un val de sentimente rasiste împotriva chinezilor, întreţinut în mare măsură de mass-media occidentală.

Un operator de laborator efectuează teste pe probe posibil infectate cu Covid-19 - Sputnik Moldova
Coronavirusul în lume: Când se va opri răspândirea COVID-19

Potrivit site-ului, strategia SUA ar fi să utilizeze COVID-19 pentru izolarea Chinei, în ciuda faptului că economia SUA se bazează masiv pe importurile din China. „Destabilizarea pe termen scurt a economiei chineze se datorează în mare măsură închiderii (temporare) a circuitelor comerciale și de transport. Starea de urgență pentru sănătatea publică declarată de OMS este combinată cu dezinformarea din presă și interzicerea zborurilor către China”, scrie wikistrike.com.

De asemenea, frica de coronavirus a condus la o prăbuşire a piețelor financiare în întreaga lume. Potrivit ultimelor rapoarte, valoarea piețelor bursiere din lume a scăzut cu aproximativ 6 trilioane de dolari. Acest declin a fost până acum de ordinul 15% sau mai mult. Acest lucru provoacă pierderi masive în economiile personale (a americanilor obișnuiți), la care se adaugă falimentele personale și cele corporative.

Este, de asemenea, un aspect care îi avantajează pe speculatorii financiari instituționali, în special fondurile speculative. Declinul financiar a dus la transferuri mari de avere monetară în buzunarele câtorva instituții financiare.

A fost cunoscută dinainte izbucnirea unei pandemii COVID-19?

Pe 18 octombrie 2019, „Johns Hopkins” Center for Health Security din Baltimore a efectuat un exercițiu de simulare a unei epidemii de coronavirus denumit nCoV-2019. În exercițiul denumit Event 201 „Simularea unei pandemii de coronavirus”, a fost „simulată” o scădere a pieței bursiere de 15%. Simularea a avut loc cu doar două luni înainte de apariția COVID-19.

Clădirea Guvernului - Sputnik Moldova
Coronavirusul a ajuns în clădirea Guvernului României? Anchetă epidemiologică

Centrul „John Hopkins” a simulat o scădere a pieței bursiere de „15% sau mai mult”, ceea ce corespunde în mare măsură scăderii care a avut loc la sfârșitul lunii februarie 2020, scrie wikistrike.com.

Multe aspecte ale acestui „exercițiu de simulare” corespund cu cele întâmplate atunci când directorul general al OMS a declarat, pe 30 ianuarie, urgență pentru sănătatea publică la nivel internațional.

Trebuie reţinut că cei care au sponsorizat „exercițiul de simulare” de la John Hopkins Center sunt organizaţii mondiale cunoscute în domeniul „sănătății globale” (B. și M. Gates Foundation) și economiei globale (GEF).

De asemenea, trebuie menționat că OMS a adoptat inițial un acronim similar cu cel al exercițiului de simulare pandemică de la John Hopkins Center (nCoV-2019) înainte de a-l schimba în COVID-19.

„Totul sugerează că directorul general al OMS Tedros a servit interesele unor parteneri corporativi puternici”, mai scrie wikistrike.com. Tedros are legături de lungă durată cu Fundația Clinton. De asemenea, are legături strânse cu Fundația Bill și Melinda Gates.

Pe lângă Forumul Economic Mondial de la Davos, Fundația Gates a sponsorizat şi „exercițiul de simulare” nCoV-2019 de la John Hopkins.

Ca ministru al Sănătății, Tedros a prezidat, de asemenea, Fondul Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei și Malariei, al cărui co-fondator este Gates Foundation. Fondul global a fost vizat de scandaluri de fraudă și corupție.

Directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a comandat o campanie masivă de dezvoltare a vaccinurilor. Multe companii farmaceutice lucrează deja la acestea.

Din punct de vedere medical, este indicată vaccinarea globală?

43,3% dintre „cazurile confirmate” în China sunt considerate acum „recuperate”. Relatările occidentale nu disting între „cazurile confirmate” și „cazurile de infectare confirmate”. Ultimele cazuri sunt relevante. În China, tendința este spre o recuperare și o scădere a „cazurilor de infectare confirmate”.

Campania de vaccinare masivă condusă de OMS a fost confirmată de directorul general, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus: „… Peste 20 de vaccinuri sunt [în prezent] dezvoltate la nivel mondial și mai multe produse terapeutice sunt supuse unor studii clinice, iar primele rezultate sunt așteptate în câteva săptămâni.”

„Este de la sine înțeles că această decizie OMS constituie o altă oportunitate financiară pentru cei cinci principali producători de vaccinuri: GlaxoSmithKline, Novartis, Merck & Co., Sanofi și Pfizer, care controlează 85% din piața vaccinurilor”, scrie wikistrike.com. Potrivit CNBC, în 2019, Merck a obținut venituri de 8,4 miliarde de dolari din piața vaccinurilor, un segment în creștere cu o rată anuală de 9% din 2010.

GlaxoSmithKline și-a anunțat în această lună parteneriatul cu Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) pentru un program de vaccinare. CEPI a fost lansat la Forumul Economic Mondial din 2017. Interesant de ştiut este că CEPI, lansat la Davos în 2017, este susținut de Fundația Bill și Melinda Gates, Wellcome Trust și Forumul Economic Mondial.

„COVID-19 (aka nCoV-2019) reprezintă o comoară, valorând miliarde de dolari pentru marile companii farmaceutice. De asemenea, contribuie și la alunecarea umanității într-un proces periculos de destabilizare economică, socială și geopolitică”, este concluzia wikistrike.com.
Fluxul de știri
0