Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirusul în lume: Când se va opri răspândirea COVID-19

© AFP 2024 / THOMAS SAMSONUn operator de laborator efectuează teste pe probe posibil infectate cu Covid-19
Un operator de laborator efectuează teste pe probe posibil infectate cu Covid-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful comisiei speciale de experți a Comitetului de Stat pentru asistența medicală a Republicii Populare Chineze, Zhong Nanshan, a declarat că în iunie ar trebui să ne așteptăm la o încetinire a răspândirii coronavirusului.

CHIȘINĂU, 10 mart — Sputnik. Răspândirea la scară globală a coronovirusului Covid-19 va continua până în luna iunie a acestui an, a declarat Zhong Nanshan, șeful comisiei speciale de experți a Comitetului de stat pe probleme de sănătate publică din Republica Populară Chineză (RPC).

"Potrivit prognozei, epidemia va continua să se răspândească în întreaga lume până cel puțin în luna iunie. Accentul în lupta împotriva coronavirusului în viitor se poate schimba de la export (al bolii din China - red.) la import", a declarat Zhong Nanshan, citat de site-ul ziarului ”Shenming Shibao”.

Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - Sputnik Moldova
Societate
Ministrul explică: De ce pacienta cu coronavirus a fost plimbată de la un spital la altul
Anterior, un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății a menționat că noul tip de coronavirus își poate păstra potențialul de răspândire chiar și pe timp de vară. Până în prezent, boala s-a răspândit în 101 țări.

Cele mai multe cazuri au fost raportate în China, Italia și Coreea de Sud. Este de remarcat faptul că Italia se află acum pe primul loc în ceea ce privește mortalitatea din cauza coronavirusului.

Doar ieri, în această țară au murit 133 de persoane din cauza COVID-19. Numărul total de decese este de 366. În ultimele 24 de ore, numărul celor infectați a crescut cu mai mult de o mie și se ridică în prezent la 7375 de persoane.

Fluxul de știri
0