Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Măsuri drastice în Israel: Ani grei de pușcărie pentru încălcarea regimului de carantină

© Sputnik / Илья Питалев / Trecere la banca de fotografiiAeroport, control
Aeroport, control - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Israelul a luat măsuri drastice pentru a-și proteja cetățenii de coronavirus. Toți cei care nu vor respecta regimul de carantină vor sta șapte ani după gratii.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Din cauza creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, au fost impuse măsuri drastice pe teritoriul Israelului.

Guvernul țării a dispus ca, începând cu data de 12 martie și până în data de 26 martie, toate persoanele care ajung în Israel, din orice țară, trebuie să confirme că au posibilitatea să se autoizoleze în carantină la domiciliu timp de 14 zile (cazarea în hotel nu este considerată relevantă în acest scop).

Оператор лаборатории, носящий защитное снаряжение, проводит испытания в исследовательской лаборатории  - Sputnik Moldova
Societate
Crește numărul cazurilor suspecte la coronavirus: Au fost prelevate 30 de probe

Începând cu data de 12 martie, ora 20:00, străinii care doresc să călătorească în Israel trebuie să obțină, cu cinci zile înainte, permisiunea de a intra în țară. Aceasta se obține prin email de la secția consulară a misiunii diplomatice israeliene din statul respectiv. Doar după recepționarea confirmării de la secția consulară a misiunii diplomatice israeliene, persoana va putea călători în statul Israel.

În timpul trecerii frontierei, cetățenii străini vor trebui să demonstreze personalului serviciului de imigrare adresa la care vor putea să se autoizoleze timp de 14 zile. În caz contrar, străinilor li se va refuza permisiunea de a intra în Israel.

Monitorizarea respectării regimului de carantină se face de către personalul Ministerului Sănătății și al forțelor de aplicare a legii din Israel. În cazul în care vor fi stabilite cazuri de încălcare a condițiilor de ședere în regimul de carantină a persoanelor sosite în Israel după data de 12 martie ora 20.00, acestea riscă aplicarea pedepsei cu închisoarea pentru șapte ani.

Gheorghe Arpentin - Sputnik Moldova
Epidemia de coronavirus strică planurile vinificatorilor moldoveni - detalii

În contextul celor menționate mai sus, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel le recomandă cetățenilor moldoveni care intenționează să viziteze Israelul în cel mai apropiat timp să se adreseze la secția consulară a misiunii diplomatice israeliene, iar în caz că nu pot asigura o ședere în carantină timp de 14 zile pe teritoriul israelian, să se abțină de la călătorie sau să o contramandeze până la expirarea măsurilor restrictive.

Cetățenii moldovenii care deja se află în Israel sau care vor sosi până în data de 12 martie, ora 20.00, pot să-și continue sejurul cu următoarele condiții: la primele simptome de boală să contacteze serviciul de urgență medicală 101; să urmeze reguli stricte de igienă; să evite locurile aglomerate, inclusiv transportul public, locuri de agrement și centre comerciale, spitalele și clinicile; ghidul turistic trebuie să monitorizeze și să înregistreze toate locațiile unde se vor afla turiștii.

Fluxul de știri
0