Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vor fi sau nu interzise slujbele bisericești: Decizia Mitropoliei Moldovei

© Sputnik / Miroslav RotariРаспятие
Распятие - Sputnik Moldova
Abonare
Mitropolia Moldovei vine cu recomandări pentru populație în contextul apariției primului caz de infectare cu coronavirus pe teritoriul țării.

CHIȘINĂU, 10 mart – Sputnik. Clerul și credincioșii Bisericii Ortodoxe din Moldova trebuie să respecte cu strictețe prevederile emise de instituțiile administrației publice și sanitare, precum și toate recomandările de imediată necesitate în ceea ce privește igiena și sănătatea publică. Recomandarea vine de la Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove.

Deschiderea Festivalului Internațional de Muzică «Mărţişor–2020»  - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Oficial: Concertul de închidere a Festivalului „Mărțișor 2020” a fost amânat

Totodată, Mitropolia nu a analizat posibilitatea suspendării slujbelor bisericești cu participarea masivă a credincioșilor, întrucât astfel de solicitări nu au parvenit din partea autorităților.

„În cazul în care autoritățile centrale vor decide să ia alte măsuri, atunci noi le vom discuta și analiza și vom lua o decizie. Nu au parvenit recomandări de a anula slujbele religioase. Doar în cazul în care vor exista astfel de solicitări ne vom pronunța”, a comunicat pentru Sputnik Moldova secretarul mitropolitan, protoiereul Vadim Cheibaș.

Potrivit lui, se va face o ”circulară” la adresa tuturor slujitorilor bisericii în vederea întreprinderii măsurilor de securitate, cum ar fi spălarea, curățarea și dezinfectarea suprafețelor și a icoanelor cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool, precum și aerisirea permanentă a spațiilor.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus: 12 persoane suspecte sunt internate în spital

„Vom spori acțiunile de igienizare, menajul zilnic, cam astea ar fi recomandările pentru perioada respectivă”, a mai spus Cheibaș.

Mitropolia îndeamnă credincioșii care vor să primească sfânta împărtășanie să o facă și în zilele de miercuri, vineri și sâmbătă, pentru a micșora aglomerația din Sfintele Locașuri în zilele de duminică.

„Biserica rămâne pentru fiecare un loc de întâlnire cu Dumnezei, nu un loc de agrement, iar Mântuitorul Iisus Hristos este doctorul sufletelor și al sufletelor noastre, chivernisitorul atât al vieții cât și al morții. Fiecare om care vine la biserică caută vindecare sufletească și trupească”, a mai spus secretarul mitropolitan.

Întrebat despre modul în care va ajunge Lumina Sfântă în acest an în Republica Moldova, în contextul în care de joi, 12 martie Israelul își închide granițele, Vadim Cheibaș a spus că „deocamdată nu a fost analizat fenomenul”.

Amintim că ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat în această dimineață că toate manifestările în masă, indiferent de tipul acestora vor fi anulate.

Fluxul de știri
0