Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Coronavirus: 12 persoane suspecte sunt internate în spital

© Sputnik / Yana ZaharovaSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Alte cazuri suspecte de contaminare cu coronavirus au fost înregistrate în țară. Persoanele sunt sub supravegherea medicilor.

CHIȘINĂU, 10 mart – Sputnik. În momentul de față, 12 persoane suspecte de contaminare cu coronavirus rămân internate în spital, anunță ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Kit de testare pentru probe de coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Toate acțiunile în masă se anulează: Decizia autorităților

Potrivit acesteia, 10 cazuri suspecte au fost înregistrate la adulți și două la copii.

„Copiii sunt internați la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, iar cei 10 adulți, la Spitalul „Toma Ciorbă”. Astăzi, pe parcursul zilei, o să venim cu rezultatele testelor”, a declarat Dumbrăveanu.

Totodată, ministrul anunță că 10 dintre persoanele care au traversat frontiera nu au fost identificate din cauza că nu au completat corect fișele epidemiologice. Ar fi vorba de cetățeni din Italia și România.

În context, autoritățile propun sancționarea persoanelor care încalcă regimul de autoizolare. Mai mult, nu se va permite ieșirea de pe teritoriul Republicii Moldova a acestor persoane. Ministrul spune că ieri a fost probat un nou model al fișei în care se atenționează despre responsabilitatea pentru datele oferite de persoană.

Fluxul de știri
0