Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericolul Covid-19: Procesul de studii nu va fi suspendat în Republica Moldova

© AFP 2024 / THOMAS SAMSONUn operator de laborator efectuează teste pe probe posibil infectate cu Covid-19
Un operator de laborator efectuează teste pe probe posibil infectate cu Covid-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Este prematur ca procesul de studii să fie suspendat în Republica Moldova, riscurile de răspândire a coronavirusului nefiind sporite. Concluzia îi aparține Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică.

CHIȘINĂU, 9 mar – Sputnik. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit în ședință în seara de luni, 9 martie, pentru a discuta despre ultimele evoluții în privința riscurilor de răspândire a coronavirusului Covid-19. Ședința a fost prezidată de prim-ministrul Ion Chicu.

Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова  - Sputnik Moldova
Societate
Moldova suspendă activitatea consulatului din Franța din cauza coronavirusului
În ședință a fost examinată oportunitatea suspendării procesului de studii, din 11 martie până pe 16 martie, dar s-a considerat că o asemenea decizie ar fi prematură în cazul Republicii Moldova, deoarece riscurile de răspândire a virusului nu sunt sporite. Dacă situația se va modifica, vacanța poate fi anunțată ulterior, au concluzionat responsabilii care au participat la ședință.

La această oră, există un singur caz de coronavirus confirmat prin analize de laborator. Pe parcursul zilei au mai fost efectuate teste în cazurile a doi copii și doi adulți, dar, din fericire, rezultatele au ieșit negative, a anunțat ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Starea pacientei internate la Spitalul Clinic Republican este în dinamică pozitivă. Persoana nu are nevoie de respirație asistată și beneficiază de tratamentul corespunzător.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Sănătății oferă noi informații despre starea pacientei infectate cu coronavirus
La rândul său, ministrul de Interne, Pavel Voicu, a anunțat că, în ultimele 24 de ore, șapte persoane cu stări febrile au intrat în Republica Moldova traversând frontiera terestră prin vămile Leușeni și Sculeni. În ultimele zile traficul prin punctele de trecere s-a redus. Unele persoane refuză să colaboreze cu Poliția. Din acest motiv, ministrul de Interne a susținut propunerea ministrului Sănătății ca acest tip de comportament să fie pedepsit contravențional.

Comisia a decis restricționarea zborurilor din zonele cu risc sporit de răspândire a virusului Covid-19 în perioada 11 - 31 martie.

În ședință s-a discutat și depre oportunitatea anulării unor evenimente cu participarea unui număr sporit de persoane, cum ar fi închiderea Festivalului „Mărțișor”. Asupra acestei chestiuni se va reveni în dimineața zilei de marți, 10 martie, într-o altă ședință a comisiei.

Fluxul de știri
0