Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vești importante de la ministrul Sănătății despre bolnava de coronavirus – Video

© Sputnik / Rodion ProcaВиорика Думбрэвяну
Виорика Думбрэвяну - Sputnik Moldova
Abonare
“Pacienta depistată cu infecția Coronavirus de tip nou se simte mai bine”, a anunțat astăzi seara ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, pe pagina ei de Facebook.

CHIȘINĂU, 8 mart - Sputnik. Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a făcut pe rețele de socializare un scurt bilanț al zilei de astăzi.

Carabinier verifică actele unui bărbat care poartă o mască de protecție într-o mașină la punctul de control din San Fiorano - Sputnik Moldova
Decret oficial: Carantină în regiunile de nord a Italiei - focar de coronavirus
“Pacienta depistată cu infecția Coronavirus de tip nou se simte mai bine, medicii au depus tot efortul pe parcursul zilei să îi stabilizeze starea de sănătate și le mulțumesc și pe această cale pentru profesionism și responsabilitate”, a scris ea.

Ea precizat că pacienta infectată cu COVID-19 este izolată în boxa de reanimare în cadrul Spitalului Clinic Republican. Tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei are echipament de protecție individuală. Intrarea în secția de Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19.

Ministrul a plasat pe rețelele de socializare o secvență video în cre sunt prezentate condițiile de îngrijire a pacientei.

Cамолет компании Wizzair - Sputnik Moldova
Wizz Air suspendă toate zborurile din România spre nordul Italiei
Și nu doar atât: cei doi suspecți de coronavurus nu sunt infectați.  

“În cazul celor doi pacienți, un copil și un adult, suspectați de infecția cu Coronavirus de tip nou, testele s-au dovedit a fi negative. Aceștia primesc tratamentul corespunzător pentru infecții virale tipice”, a scris ministrul.

În încheierea mesajului ei, ea a precizat că persoanele care au călătorit în același avion cu bolnava de coronavirus pe cursa Milano-Chișinău au fost contactate de autorități și informate despre regimul de carantină la care sunt supuse timp de 14 zile. Medicii de familie au fost informați și sunt mereu în contact cu ele. Se vor face și teste și alte investigații în funcție de necesitate.

Fluxul de știri
0