Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decret oficial: Carantină în regiunile de nord a Italiei - focar de coronavirus

© REUTERS / MARZIO TONIOLOCarabinier verifică actele unui bărbat care poartă o mască de protecție într-o mașină la punctul de control din San Fiorano
Carabinier verifică actele unui bărbat care poartă o mască de protecție într-o mașină la punctul de control din San Fiorano - Sputnik Moldova
Abonare
Italia rămâne una dintre țările afectate cel mai mult de noul coronavirus (COVID-19), care a luat viața a cel puțin 233 de persoane în țară și peste 5.880 de persoane fiind infectate.

CHIȘINĂU, 8 mart - Sputnik. Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a semnat un decret care pune regiunea Milano și alte câteva zone din nord în carantină pe motivul răspândirii noului coronavirus.

​”Decretul extinde zona roșie declarată în Italia de Nord, incluzând Lombardia și alte câteva provincii, regim de carantină care începe duminică și va dura până la 3 aprilie. În regiunile afectate, evenimentele publice, ceremoniile religioase, întâlnirile de muncă vor fi suspendate; școala, muzeele, piscinele și teatrele vor fi închise. Decretul permite desfășurarea „evenimentelor și competițiilor sportive”, dar în spatele ușilor închise.

În Europa, Italia este țara cel mai grav afectată de noul virus, cu cel puțin 5.883 de persoane infectate.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Noi detalii despre starea femeiei bolnavă de coronavirus oferite de Ministerul Sănătății
COVID-19 a fost înregistrat pentru prima dată în provincia Hubei din China în decembrie anul trecut și s-a răspândit de atunci în peste 80 de țări de pe glob, cu peste 101.000 de persoane infectate până în prezent, conform celor mai recente date furnizate de OMS.

Răspunsul Chinei la coronavirus a fost rapid. Studiile clinice ale unui vaccin împotriva COVID-19 în China vor începe cel mai probabil la sfârșitul lunii aprilie, a declarat vicepremierul chinez pentru știință și tehnologie, Xu Nanping, la sfârșitul lunii februarie.

Fluxul de știri
0