Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații din grupul lui Candu rămân fără o serie de deplasări - care este motivul

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 06/03/2020
Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul urmează să aprobe noua componență a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, copreședinte fiind Monica Babuc. De asemenea, deputații care au părăsit PDM nu vor mai face parte din delegația la APCE.

CHIȘINĂU, 6 mar – Sputnik. Parlamentul urma să modifice astăzi, prin adoptarea a două hotărâri, componența delegațiilor parlamentare la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), la organizațiile parlamentare internaționale și organizațiile parlamentare bilaterale.

Sedinta Parlamentului - Sputnik Moldova
Politică
Ce i-a spus Zinaida Greceanîi lui Ilan Șor și de ce s-a indignat Maria Ciobanu
Și asta pentru a-i exclude pe deputații din grupul Candu, care au părăsit recent Partidul Democrat și nu mai au dreptul să reprezinte Moldova în aceste structuri.

Proiectele au fost incluse pe agenda Legislativului din 6 martie, dar nu s-a ajuns la examinarea lor, pentru că ședința plenară a fost întreruptă imediat după ora 14:00, din cauză că în sală mai erau foarte puțini deputați - majoritatea au mers să ia prânzul.

În cazul delegației la APCE, modificarea va însemna înlocuirea deputaților care au plecat din Partidul Democrat (PDM), în frunte cu Andrian Candu, cu parlamentari democrați ce au rămas în formațiune.

Astfel, în delegația Moldovei la APCE, Andrian Candu va fi înlocuit de Ruxanda Glavan, iar în locul lui Vladimir Cebotari, membru supleant va fi Nicolae Ciubuc.

Bancnote - dolari și euro - Sputnik Moldova
Politică
Lege nouă: O parte din profitul BNM va ajunge în Bugetul de Stat

Schimbările vor fi operate „în temeiul articolului 13, alineat 1, litera b din regulamentul Parlamentului”.

A doua hotărâre stabilește componența Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, copreședinte al comitetului din partea Republicii Moldova fiind desemnată Monica Babuc (PDM), iar vicepreședinți – Corneliu Furculiță (PSRM) și Igor Munteanu (DA/ACUM).

Membri ai comitetului vor fi deputații Alla Darovannaia (PSRM), Alexandr Nesterovschi (PSRM), Grigore Novac (PSRM), Vasile Bâtcă (PDM) și Pavel Filip (PDM).

Fluxul de știri
0