Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încălcări la protestul de ieri al veteranilor conflictului de la Nistru: Ce spune poliția

© Sputnik / Miroslav RotariПротест ветеранов вооруженного конфликта на Днестре
Протест ветеранов вооруженного конфликта на Днестре - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General al Poliției anunță că protestul organizat ieri de veteranii conflictului de la Nistru s-a desfășurat cu abateri.

CHIȘINĂU, 3 mar - Sputnik. Poliția anunță că organizatorii protestului de ieri au avut autorizație de la Primăria Chișinău doar pentru a desfășura un marș comemorativ în memoria eroilor căzuți în conflictul de la Nistru. În plus, termenul pentru desfășurarea manifestației nu a fost respectat. 

”Despre această acțiune a fost informată Primăria Chișinău, doar că în declarația prealabilă a fost specificat că aceasta va dura până în jurul orei 14:00, termen care nu a fost respectat. Totodată, în timpul manifestației de protest, unii participanți au încercat să provoace destabilizarea ordinii publice, iar prin urmare a fost spartă sticla ușii de la intrarea în sediul Guvernului și au fost aduse prejudicii”, se menționează într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției. 

Oamenii legii precizează că manifestanții au încălcat dreptul cetățenilor la libera circulației, prin blocarea transportului public pe mai multe artere, fiind create incomodități locuitorilor orașului, agenților economici și, cel mai important - serviciilor de urgență.

În tot acest timp, Poliția a asigurat ordinea publică, siguranța persoanelor și a traficului rutier. Oamenii legii susțin că toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației au fost înregistrate și sunt documentate de organele competente, iar persoanele care sunt implicate vor fi sancționate conform prevederilor legale.

Întâlnirea premierului cu veteranii  - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Ion Chicu a discutat cu veteranii conflictului armat de pe Nistru - Detalii

Recomandăm organizatorilor să respecte condițiile prevăzute din timp pentru desfășurarea unor astfel de acțiuni publice, ținând cont de răspunderea pe care o poartă în cazul unor abateri.

Protestul a avut loc exact în ziua în care s-au împlinit 28 de ani de la declanșarea conflictului de la Nistru. Oamenii s-au adunat la sediul Executivului, cerându-le guvernanților să iasă la discuții. Veteranii au încercat să intre în clădirea Guvernului, iar unul dintre acești a spart ușa de la intrare. Poliția a încercuit sediul Executivului. Ulterior, în fața protestatarilor a ieșit Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, care le-a vorbit despre revendicările veteranilor deja soluționate și despre ceea ce urmează să se întreprindă.

Veteranii de război protestează în fața Guvernului - Sputnik Moldova
Politică
Cine ar fi sponsorii protestelor de ieri – Iată ce spune deputatul socialist Grigore Novac
Ulterior, prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu reprezentanții veteranilor conflictului armat de pe Nistru.

Totodată, veteranii au vorbit despre necesitatea instituirii unei entități în cadrul Guvernului, cum ar fi un departament sau birou, pe problemele veteranilor de război.

Premierul Ion Chicu a precizat că urmează să fie puse la punct toate procedurile cu privire la crearea departamentului, dar și să se discute legea cu privire la veterani și alte proiecte de lege despre care s-a vorbit în cadrul întrevederii.

În aceste clipe, premierul Ion Chicu discută cu un grup de veterani. Întrevederea are loc la sediul guvernului, dar se desfășoară cu ușile închise. 

Fluxul de știri
0