Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine ar fi sponsorii protestelor de ieri – Iată ce spune deputatul socialist Grigore Novac

© Sputnik / Miroslav RotariVeteranii de război protestează în fața Guvernului
Veteranii de război protestează în fața Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul PRSM Grigore Novac afirmă că cei care au organizat protestele de ieri din centrul Capitalei ar fi Ilan Șor, Vladimir Plahotniuc (ambii fiind fugiți peste hotare), dar și noul grup parlamentar în frunte cu Andrian Candu, Pro Moldova.

CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. Deputatul Grigore Novac a făcut această afirmație pe pagina sa de Facebook, ieri, chiar în momentul în care protestatarii pichetau clădirea Guvernului.

Veteranii de război protestează în fața Guvernului - Sputnik Moldova
De ce protestele ar putea fi un colac de salvare pentru Sandu, dar nu-l ajută pe Năstase
"Informațiile de care dispunem arată că în spatele acestui “protest” stau Plahotniuc și Șor, împreună cu noua lor echipă reunită în proiectul Pro Moldova. De altfel, este suficient să vă uitați la câteva dintre fețele celor care au comis agresiuni în fața Guvernului și o să recunoașteți personajele folosite de atâtea ori de Plahotniuc în acțiuni făcute împotriva partidelor de opoziție. Aceleași metode, aceleași autobuze cu care au fost aduși forțat din teritoriu, aceeași regizori, aceeași executanți și, probabil, aceeași bani folosiți din frauda bancară", a scris Grigore Novac.

Deputatul socialist vine însă și cu un avertisment pentru cei care, în opinia lui, au organizat această manifestație de protest.

"Este însă o mare diferență, pe care sponsorii unor astfel de acțiuni și executanții lor nu o înțeleg. În Republica Moldova începe să fie aplicată legea, iar marile dosare penale, inclusiv cel legat de frauda bancară, nu vor putea sa fie oprite cu false manifestări de protest".

Deocamdată dintre cei vizați doar dputatul din grupul Pro Moldova Grigore Repesciuc a respins acuzațiile făcute de Grigore Novac. Repesciuc a declarat pentru presa locală că veteranii s-au organizat sinuri la protest. 

"Nu am organizat, nu am făcut, nu am pus nimic din punct de vedere fiindcă nu am surse financiare pentru aşa ceva. Mult stimații noştri veterani, într-adevăr, se revoltă pentru că au luptat. Ei s-au organizat singuri, au venit de prin sate cu maşini. Şi eu sunt acelaşi veteran care am luptat în timpul războiului din 1992, am apărat ţara, dar, în prezent, sunt aşa momente", a declarat Repesciuc pentru Publika TV.

Amintim că veteranii au protestat ieri în fața Guvernului. Acțiunea a avut loc exact în ziua în care se împlinesc 28 de ani de la declanșarea acțiunile militare la Nistru. Oamenii s-au adunat la sediul Executivului, cerându-le guvernanților să iasă la discuții. Veteranii au încercat să intre în clădirea Guvernului, iar unul dintre acești a spart ușa de la intrare cu un buzdugan. Poliția a încercuit sediul Executivului.

Fluxul de știri
0