Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fiți cu ochii în patru: Peste o sută cazuri de pungășie, înregistrate în Capitală

© Sputnik / Rodion ProcaTudor Borș
Tudor Borș - Sputnik Moldova
Abonare
Pe parcursul anului 2019 poliția a înregistrat 810 cazuri de pungășie.  De la începutul anului curent au fost săvârșite deja peste 150 de infracțiuni de acest gen. Femeile ajung cel mai des victime ale hoților de buzunare.
Fiți cu ochii în patru: Peste o sută cazuri de pungășie, înregistrate în Capitală

Cele mai multe cazuri de pungășii sunt săvârșite în spațiile aglomerate. Locurile preferate ale pungașilor sunt piețele comerciale sau transportul public.

Potrivit unor statistici, femeile reprezintă aproximativ 90% din numărul celor care au de suferit de pe urma hoților de buzunar.

"Persoanele care săvârșesc acest gen de infracțiuni folosesc diverse tehnici și strategii. Aceștia le urmăresc în special pe femeile care poartă genți sau poșete și acționează în momentul cel mai favorabil pentru ei", a declarat pentru Sputnik șeful secției coordonare activități securitate publică a Direcției de poliție a municipiului Chișinău al IGP al MAI, Tudor Borș.

De menționat că în Capitală sunt întreprinse diverse măsuri de prevenire a pungășiilor în unitățile de transport public pasageri şi în pieţele comerciale. Astfel, în perioada 27 ianuarie - 16 februarie 2020, s-a desfășurat acțiunea Campania cu genericul „Siguranța bunurilor Dumneavoastră depinde de fiecare din noi", lansată de Poliția Capitalei în parteneriat cu administrația publică locală Chișinău.

Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Societate
Dădeau peste cap viața altora: Un bărbat și o femeie reținuți de polițiști – Video

"Pe durata a trei săptămâni, în unitățile de transport public de călători, pe teritoriul piețelor comerciale din capitală, precum şi în spațiile publice aglomerate, au fost plasate afișe informative pentru combaterea acestui fenomen", a remarcat Tudor Borș.

Pungăşia, adică acţiunea efectuată în scopul sustragerii bunurilor altei persoane din buzunare, genţi sau din alte obiecte prezente la persoană, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 300 la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0