Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dădeau peste cap viața altora: Un bărbat și o femeie reținuți de polițiști – Video

© Sputnik / Miroslav RotariПервый троллейбус в аэропорт
Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea hoţilor de buzunare „sunt permanent îmbrăcaţi elegant” şi pot avea orice vârstă, atenționează Poliția Chișinău. O femeie și un bărbat suspectați că furau portofele în transportul public și în magazine și-ar fi recunoscut vina.

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. O femeie și un bărbat din Chișinău, suspectați că furau portofele sau bani din gențile și buzunarele pasagerilor din transportul public, dar și de la oamenii aflați la cumpărături în magazine, au fost reținuți de Poliție, iar în cadrul audierilor și-ar fi recunoscut vina.

Ambii suspecți au antecedente penale, fiind judecați anterior pentru infracțiuni similare, potrivit Poliției Chișinău. Acum sunt cercetați penal pentru pungășie.

Poliția informează că suspecta, în vârstă de 58 de ani, ar fi furat un portofel din geanta unei femei de 51 de ani aflată la cumpărături într-un magazin de pe strada Petricani. În portofel se aflau banii, cardurile și actele de identitate ale victimei, care a declarat un prejudiciu de 5.300 de lei.  

Bloc de locuințe din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Casele care sunt sparte cel mai des în Moldova: Hoții urmăresc rețelele de socializare

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, ar fi sustras un portofel cu acte și bani din geanta unei femei ce călătorea cu microbuzul nr.191. În acest caz, prejudiciul a fost estimat la 640 de lei.

Conform legislației penale, pungășia este pedepsită în Republica Moldova cu  amendă în mărime de până la 42.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității timp de 180-240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.

Cum să ne ferim de hoții de buzunare? Poliția din Chișinău vine cu următoarele recomandări:

  • aflându-ne în stațiile de așteptare a transportului public, să fim atenți la persoanele cu un comportament suspect din preajmă;
  • să pregătim din timp, până a urca în transport, banii pentru achitarea prețului călătoriei;
  • să nu citim în timpul călătoriei, pentru că riscăm să nu-i observăm pe hoții de buzunare;
  • să nu păstrăm banii în buzunarele din spate ale pantalonilor.

„Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant”, subliniază Poliția Chișinău.  

Fluxul de știri
0