Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ce pericol de infectare cu coronavirus prezintă coletele din Italia? Răspunsul ANSP

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediacolete
colete - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul răspândirii coronavirusului în țara în care se află una dintre cele mai numeroase diaspore moldovenești din lume, Sputnik Moldova a încercat să afle dacă prezintă pericol coletele trimise în Moldova din Italia.

CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Ofițerul de presă al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Olesea Croitor, a declarat pentru Sputnik Moldova că nu există pericol de răspândire a coronavirusului prin intermediul coletelor expediate din țările în care bântuie maladia. 

Analizele anterioare efectuate de laboratoarele internaţionale arată că acest virus nu supraviețuiește mult timp pe suprafața obiectelor, cum ar fi scrisorile sau coletele.

Autoritățile din Moldova au instituit astăzi cod galben de risc de infecție cu coronavirus, după ce în Italia numărul îmbolnăvirilor a crescut semnificativ în ultimele zile. 

Coronavirus - Sputnik Moldova
Risc major de infecție cu coronavirus în Moldova: Autoritățile au instituit cod galben
Declarațiile au fost făcute de ministrul Sănătății Protecției Sociale și Familiei, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței Comisiei pentru Sănătate Publică privind situația epidemiologică. 

”Se constată gradul de alertă cod galben la nivel național referitor la situația epidemiologică prin infecție cu COVID-19 există risc de declanșare a urgenței de sănătate publică în conformitate cu hotărârea guvernului. Autoritățile naționale responsabile - MAI, departamentul Poliției de Frontieră, Ministerul Finanțelor, Serviciul Vamal. Autoritatea Aeronautică Civilă, Avia Invest, Aeroportul Internațional Chișinău,  Calea Ferată, Portul Giurgiulești, conducătorii rutelor internațională. În limita competențelor, vor continua măsurile de prevenire și control conform contribuțiilor specifice în conformitate cu prevederile”, a precizat ministrul Sănătății și Protecției Familiei, Viorica Dumbrăveanu. 

La ședința de astăzi au participat și reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne. Ministrul Pavel Voicu a precizat că în punctele de trecere a frontierei sunt luate măsuri de prevenire a răspândirii coronavirus în Moldova.

Пассажир в защитной маске использует свой телефон - Sputnik Moldova
Societate
Alertă la hotar: Poliția de Frontieră, noi măsuri de protecție împotriva coronavirusului

”Angajații Poliție de Frontieră sunt pe prima linie pentru a identifica persoanele infectate și totodată cu riscul de a fi infectați. Ei sunt echipați cu mănuși, măști și substanță dezinfectantă. Sunt dotați cu pliante și termometre digitale. Funcționează un termoscan, dar în dupa amiaza zile de astăzi, va funcționa și al doilea ca să nu creăm disconfort călătorilor”, a precizat ministrul.

Deocamdată, în Republica Moldova, nu au fost depistate cazuri de infecție cu coronavirus. Presa internațională scrie că în Italia au fost confirmate deja 215 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus și au fost înregistrate 5 decese.

Fluxul de știri
0