Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Big Brother, în Moldova: Vom fi supravegheați video de IGP peste tot, nu doar în trafic

© Sputnik / OsmatescoIanuș Erhan
Ianuș Erhan - Sputnik Moldova
Abonare
Pe întreg teritoriul țării ar putea fi instalate noi camere de supraveghere video a circulației rutiere. Totodată, ar putea fi amplasate primele sisteme de supraveghere și monitorizare video în spațiile publice.
Noi camere de supraveghere video în trafic: Anunțul făcut de INP

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne Ianuș Erhan a declarat în studioul Sputnik Moldova că în timpul apropiat urmează să fie prezentat pentru aprobarea Guvernului conceptul privind extinderea sistemului de supraveghere video pentru monitorizarea traficului rutier pe întreg teritoriul țării.

"Dacă în municipiul Chișinău avem acest sistem care lucrează de bine de rău, atunci ne dorim să-l extindem la nivelul întregii țări. Primele locuri vor fi acelea unde se comit cele mai multe accidente rutiere", a subliniat Ianuș Erhan.

Totodată, proiectul presupune amplasarea sistemelor de supraveghere și monitorizare video în spațiile publice - o premieră pentru Republica Moldova.

"Astfel, vom descuraja comiterea anumitor inegalități în parcuri și alte zone de agrement. Acest lucru va asigura ordine și siguranță", a spus  Ianuș Erhan.

George Balan - Sputnik Moldova
Important pentru șoferi: Permisele moldovenești, recunoscute în Germania și Belgia

Extinderea sistemului de supraveghere video pe întreg teritoriul țării are drept scop asigurarea securității participanților la traficul rutier, diminuarea accidentelor rutiere în zonele de supraveghere, precum și acumularea probelor pentru soluționarea cauzei şi tragerea la răspundere contravențională sau penală.

Sistemul va fi gestionat de Ministerul Afacerilor Interne, iar resursele financiare vor fi alocate din bugetul de stat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0