Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru șoferi: Permisele moldovenești, recunoscute în Germania și Belgia

© Sputnik / Rodion ProcaGeorge Balan
George Balan - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul de Stat la MAI Gheorghe Bălan a declarat pentru Sputnik Moldova că autoritățile din Moldova negociază semnarea unor acorduri privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere. Moldova are deja semnate acorduri similare cu Italia și Turcia.
Important pentru șoferi: Permisele moldovenești, recunoscute în Germania și Belgia

Gheorghe Bălan spune că autoritățile din Moldova discută cu mai multe state europene nu numai preschimbarea permiselor de conducere, dar și semnarea unor acorduri privind recunoașterea reciprocă a acestor documente pentru șoferi. Funcționarul mai spune că  Moldova are deja semnate acorduri similare cu Italia, unde permisele noastre de conducere sânt recunoscute pe teritoriul  acestui stat.

„Un acord privind recunoașterea reciprocă a permiselor îl avem și cu Turcia. La ora actuală autoritățile din Moldova negociază semnarea unor acorduri similare cu Bosnia-Herțegovina, Germania Lituania Belgia. Un permis european îți oferă mai multe  beneficii la nivelul statului de reședință și anume un acces mai facil la piața muncii”, a punctat Secretarul de Stat la MAI.

Potrivit legislației internaționale, după ce unui cetățean străin i s-a eliberat un permis de ședere, permisul de conducere urmează a fi schimbat. Mai multe state impun aceste reguli pentru a avea o evidență mai bună a cetățenilor.

Fluxul de știri
0