Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii, în panică: Să revină acasă de sărbători sau să rămână în Italia?

© Photo : Facebook / Stela SaracutaStela Saracuta
Stela Saracuta - Sputnik Moldova
Abonare
Coronavirusul ia amploare în Italia. Moldovenii sunt în panică și se gândesc dacă să revină acasă de sărbători sau să rămână în peninsulă? Aceștia fac mărturisiri șocante: grădinițe și școli închise, străzile sunt pustii, iar rafturile din centrele comerciale – golite.
Moldovenii, în panică: Să revină acasă de sărbători sau să rămână în Italia?

Moldovenii stabiliți în regiunile în care bântuie maladia preferă să nu iasă din case, sunt cuprinși de panică și le este frică pentru sănătatea lor.

Despre acest lucru le-a comunicat corespondenților Sputnik Moldova cetățeanca țării noastre Stela Sărăcuța, stabilită în regiunea Veneto, unde au fost confirmate peste 20 de cazuri de coronavirus.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Risc major de infecție cu coronavirus în Moldova: Autoritățile au instituit cod galben

"Lumea este foarte panicată, este o psihoză. În prezent sunt undeva 26 de cazuri confirmate și sunt doi morți în regiunea Padova. Magazinele lucrează, dar fructele și carnea lipsește. Adică, totul este gol. Îndeosebi s-au scumpit, și nici nu le găsim, dezinfectantele - nu sunt. Măști în farmacii nu sunt. Grădinițele sunt închise, școlile sunt închise până în data de 1 martie", a spus Stela Sărăcuța.

Femeia susține că lumea evită să circule cu transportul public, iar străzile sunt, pur și simplu, pustii.

"Prietenele îmi spun că la Veneția vapoarele sunt goale, iar la Milano trenurile nu au pasageri. Este frică", a relatat ea.

Moldoveanca și familia sa locuiesc la 12 kilometri de focar. Femeia spune că evită contactul cu oamenii, stau mai mult în casă și întreprind toate măsurile necesare pentru a se proteja de acest virus ucigaș.

De asemenea, femeia a mărturisit că moldovenii stabiliți în regiunile afectate de coronavirus au o mare dilemă - să revină acasă sau să rămână în peninsulă.

"Avem bilete procurate pentru luna aprilie ca să ne întoarcem în Moldova, dar înainte de a veni acasă, vrem să facem teste ca să nu supunem riscului copiii. Imaginați-vă, lumea vine acasă la Paște. Ce va fi? Mulți dintre prieteni își pun întrebarea: ”Ce facem? Stăm pe loc sau ne ducem acasă?” Eu le-aș da un sfat să stea aici, pentru că îi punem în pericol pe cei de acasă", a conchis Stela Sărăcuța.

Până în prezent în Italia au decedat deja șase persoane din cauza coronavirusului, iar peste 200 s-au infectat. Ministerul Afacerilor Externe și Intergării Europene de la Chișinău precizează că nu au fost raportate cazuri de infectare cu coronavirus a cetățenilor moldoveni și nu au fost primite nici solicitări de asistenţă consulară din partea acestora.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0