Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: Cât vor mai protesta șoferii de microbuze și ce condiții sunt gata să accepte

© Sputnik / Miroslav RotariMicrobuz
Microbuz - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Consiliului Asociației Patronale a Transportatorilor Auto, Oleg Alexa, a declarat pentru Sputnik Moldova că șoferii de microbuz sunt gată să implementeze proiectului taxării electronice în transportul public din Capitală.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Președintele Consiliului Asociației Patronale a Transportatorilor Auto, Oleg Alexa, a declarat pentru Sputnik Moldova că este gata, până în seară, să semneze pentru implementarea proiectului taxării electronice în transportul public din Capitală, condiție impusă de primarul Chișinăului pentru a accepta majorarea tarifului la călătoria cu microbuzul. La fel, Oleg Alexa a declarat că cerințele administratorilor rutelor de microbuz sunt legale și vor rămâne pe aceiași poziție – tarif mai mare, de la trei la șase lei.

Protest transportatori, 09 octombrie 2019  - Sputnik Moldova
Societate
Ce spune Igor Dodon despre majorarea tarifelor la transport în Chișinău

”Noi rămânem pe aceiași poziție. Este o obligație morală de a majora tariful odată la trei ani. Dacă nu vor fi luate măsuri, o să anunțăm un alt protest”, a precizat pentru Sputnik Moldova, Oleg Alexa.

În ședința de astăzi a primăriei, Ion Ceban a declarat că va rezilia contractul cu administratorii rutelor care cer tarif mai mare. Oleg Alexa a declarat însă că autoritățile nu pot rezilia contractul, pot doar să retragă autorizația – procedură care necesită timp și nu poate fi făcută până în această seară, așa cum declara primarul Ceban.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Transportatorilor Auto a comentat și acuzațiile primarului potrivit cărora ar avea mașină de lux, o aluzie indirectă că Oleg Alexa ar avea beneficii financiare ilegale din activitate sa.

”Averea mea este transparentă. Noi o să ajungem și la averea domnului Ceban. Eu am 300 de angajați, patru firme cu peste 300 de angajați. Am o cifră de  afacere. Pot să îmi permit nu doar o mașina de lux. Evident, după ce achit toate impozitele la stat” , a mai precizat Alexa.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Transportatorilor Auto, Oleg Alexa, a precizat că nu ar avea nicio problemă personală cu Ion Ceban și nu înțelege de ce acesta a recurs la atac la persoană.

Victor Chironda - Sputnik Moldova
Podcasturi
Implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public din Capitală, un vis?

”Aceasta a fost reacția lui bolnăvicioasa. A avut o deplasare în Turcia, iar noi cu protestul nostru i-am stricat planurile”, a mai precizat Alexa.

Amintim că primarul Ion Ceban a spus astăzi despre Alexa că este ”un provocator banal, întrebați-l ce mașină de milioane are”.

Ion Ceban: Cer rezilierea contractelor cu administratorii de rute care protestează>>>

În această seară, reprezentanții companiilor de transport care au protestat vor avea o întrevedere cu membrii Comisiei de Transport a Consiliului Municipal. În urma discuțiilor, transportatorii vor decide dacă vor mai protesta.

Potrivit președintelui Consiliului Asociației Patronale, mâine microbuzele vor circula în regim normal.

Astăzi au ieșit la muncă doar 200 de șoferi de microbuz, alți 500 au decis să protesteze. Aceștia cer autorităților să crească tariful de la trei la șase lei pentru o călătorie.  

Fluxul de știri
0